El Regal Barcelona es juga aquest vespre (20.45) el tot o res a Europa a l'OAKA d'Atenes, on necessita una victòria per continuar viu a la màxima competició continental després de perdre els seus dos darrers enfrontaments amb el Panathinaikos, duels en es quals l'equip de Xavi Pascual ha estat per sota de les seves prestacions.

Serà un partit a tot o res. Una derrota faria descarrilar l'actual campió europeu, després d'una sèrie davant el campió grec, conjunt magistralment dirigit per Dimitris Diamantidis a la pista i per Zeljko Obradovic des de la banqueta.

Per mirar de no tornar amb les mans buides cap a casa, Xavi Pascual busca solucions a contrarellotge, encara que sempre, introdueixi la variant que introdueixi, s'ha topat amb les contínues trampes d'Obradovic. A la defensa mixta sobre Navarro, quelcom que el Barça no ha solucionat fins ara, Pascual ha respost amb defenses alternatives, quelcom que no sembla suficient.

A la pintura, a més, el problema dels blaugranes és Batiste. El nord-americà ha estat el millor pivot dels tres partits i el Barça no hi troba antídot. A més, en línies generals, els rebots són propietat dels grecs (102 a 85). Però no només això: el PAO és millor en tirs lliures, com també en els triples, mentre que les estadístiques es mostren equilibrades en els llançaments de dos punts, en faltes personals i assistències. Només els grecs es mostren pitjors en una dada: les pilotes perdudes.

Tanmateix, i davant aquest escenari que no convida gaire a l'optimisme, Pascual està convençut que el seu equip serà capaç de superar el cop que va suposar la derrota de dimarts per aixecar-se. "Mentalment sempre guanya l'equip més fort, per això hem de demostrar que encara continuem vius. Estic convençut que el nostre moment arribarà i reaccionarem", va dir el tècnic.