Polo i pantalons negres, i sabates de mudar. Tito Vilanova va estrenar-se ahir com a entrenador del Barça en partit oficial i ho va fer amb un look diferent al que era habitual en ell durant els anys de fer de segon de Pep Guardiola. El xandall ha quedat aparcat al vestidor i, amb una combinació d'elegància i funcionalitat, es va presentar al Camp Nou. Vilanova va veure tot el partit dret dins la seva àrea tècnica, donant instruccions als seus homes, i consultant de tant en tant aspectes tàctics amb el seu ajudant, Jordi Roura.

Hi va haver sorpreses, i grosses, a la primera alineació de l'empordanès. Vilanova va deixar a la banqueta Iniesta i Piqué, i va donar la titularitat a Tello i a Puyol, que va fer parella de centrals amb Mascherano. La proposta li va sortir rodona perquè en un quart d'hora el Barça va haver resolt la papereta i Tello va tenir una participació molt activa en l'atac de l'equip català. A la segona part tant Piqué com Iniesta van acabar tenint minuts, així com també Villa, que va tancar la golejada precisament en el seu retorn a la competició després de la greu lesió que el va tenir apartat bona part de la campanya passada.

Va arribar l'hora de la seva primera roda de premsa posterior al partit. Li van preguntar quin seria el seu record del partit del debut però el gironí no es va mullar: "No ho sé. Sempre és important començar guanyant. Hi ha hagut coses positives, feia molta calor, però hem estat forts i en el primer quart d'hora hem fet tres gols i hem sigut capaços de refer-nos de l'empat d'ells. A més estic content pel retorn de Villa i pel fet que, a més, hagi fet un gol".

Avui arriba Song i Vilanova va confessar que està "molt content" amb la plantilla que té a la seva disposició. Això sí, va desitjar que aquesta temporada les lesions "ens respectin més": al final les plantilles són més llargues o més curtes en funció de les eventualitats que passen. Si tens moltes baixes, es fan curtes, però si no hi ha lesions, es fan més llargues".

La millor noticia del partit, per a Vilanova, va ser la "reaparició de Vila" i en aquest sentit va donar molta importància al fet que marqués un gol: "quan reapareixes després de tant de temps és important marcar aviat. D'aquesta manera et treus un pes de sobre".

A Vilanova també li van pregurar per les absències de Piqué i ?Iniesta de l'onze inicial. L'entrenador no ho va atribuir directament a la visita del Madrid del proper dijous sinó als "propers partits" i al fet que vinguessin d'un llarg viatge amb la selecció espanyola. Tito també va deixar clar que per a ell la Supercopa "és un títol important i el volem guanyar" i no va donar cap valor a l'ensopegada blanca contra el València: "queda molta Lliga per davant i no vol dir res. Altres vegades ens ha passat a ?nosaltres".

Per la seva banda el preparador de la Reial Societat, el francès Philippe Montanier, va considerar que el Barça de Tito Vilanova és la continuïtat del projecte de Pep Guardiola. "La meva sensació és que volen guanyar el títol. Tenen una gran motivació i concentració i no era el millor moment d'enfrontar-se a ells al Camp Nou".