Tocava guanyar. I l´equip va complir. L´Spar Uni Girona no podia fallar a la pista del Bembibre si volia seguir viu en la lluita per fer-se amb un dels quatre bitllets que al final de la primera volta donaran dret a jugar la Copa de la Reina 2014, el 22 i 23 de febrer a Torrejón de Ardoz. Ahir, les d´Anna Caula van sortir amb la directa posada i, a diferència d´altres partits, van deixar clar que no havien viatjat fins a Bembibre per fer turisme.

Al final del primer parcial, l´Uni ja dominava 13-24. Tot i que a principis de setmana es coneixia la notícia que Charde Houston deixarà l´Uni abans de Nadal per marxar a la Lliga de Corea, la nord-americana va demostrar la seva professionalitat. Una vegada més va actuar de líder, i amb 17 punts i 5 rebots a la primera meitat, va portar l´Uni a seguir dominant amb mà de ferro per arribar al descans guanyant 24-35. Sense la jamaicana Shenneika Smith, a qui el club va rescindir el ­contrac­te aquest passat dijous, l´equip es va sentir més bé damunt la pista.

A la represa, les d´Anna Caula van seguir amb el mateix guió. És cert que no va ser un bufar i fer ampolles, però l´Uni sempre va anar per davant. Aquest cop l´equip s´ho va creure, i amb un coixí de deu punts (42-52) al final del tercer quart, l´Uni no va veure perillar mai la victòria. L´últim període, un pur tràmit per segellar la cinquena victòria (56-63) de la temporada en nou partits. Les opcions de jugar la Copa segueixen intactes