El madrileny Carlos Sainz (SMG) va abandonar la prova de cotxes de Dakar 2014 en patir un accident durant la desena etapa entre la localitats xilenes d'Iquique i Antofagasta. Sainz va explicar que el sinistre es va produir en un tram neutralitzat enmig de l'etapa, en desviar-se de la ruta per posar gasolina. "Com que anàvem justos de gasolina ens hem desviat en l'enllaç per posar combustible i hem tingut un accident. Fora de carrera", va relatar el mateix pilot madrileny. Sainz i el seu copilot, l'alemany Timo Gttschalk, només van patir algun petit tall i cops i van ser traslladats al campament d'Antofagasta en helicòpter.

Mentrestant, al davant de la cursa, Nàsser Al Attiyah (Mini) va guanyar l'etapa per davant de Stéphane Peterhansel (Mini), que va rebaixar a 2 minuts i 15 segons el temps que li treu en la general l'osonenc Nani Roma (Mini), líder del ral·li. Peterhansel va arribar a 3 minuts i 50 segons d'Al Attiyah i Roma va ser tercer a 13:45, fet que suposa que el francès va retallar ?gairebé deu minuts al català. ?Després d'aquesta etapa la classificació s'ajusta encara més, amb Roma líder amb un avantatge de 2:15, mentre que Al Attiyah va aconseguir el tercer lloc en la general.

Pel que fa a les motos el castellonenc Joan Barreda (Honda) va emportar-se l'etapa i va retallar més d'11 minuts a el català Marc Coma (KTM), líder destacat del ral·li. Barreda li va treure 8 minuts al portuguès Helder Rodrigues (Honda), segon, i gairebé 10 minuts al francès Cyril Despres (Yamaha), que va arribar tercer. Marc Coma va cedir 11:26 respecte al guanyador però manté el primer lloc en la classificació general amb més de 44 minuts de renda sobre Barreda. Per la seva part, Dani Oliveras continua en cursa després de la seva duríssima etapa de dimarts, on va tenir una avaria, i ahir va acabar just darrere del seu company Marc Guasch en la posició 36. El de Vilablareix és el trenta-setè de la general.