El Llagostera, líder de Segona B, fa cinc jornades que no guanya; el Nàstic, un històric en hores baixes, ha recuperat la il·lusió per atrapar el play-off d'ascens gràcies a les seves cinc victòries consecutives. Quan la lliga, a falta de cinc jornades per al final, està més calenta que mai, tots dos equips es trobaran diumenge (17.00) al Nou Estadi de Tarragona en un duel on els blaugranes poden sentenciar, pràcticament, la seva presència a la promoció. Sota els pals del Llagostera no hi serà, per sanció, Moragón. Nico Ratti, un jove argentí de 20 anys, que viu la segona temporada al club, el rellevarà convençut, com li deia el seu pare, que també jugava de porter, que "les oportunitats acaben arribant i, quan ho fan, s'han d'aprofitar".

"Em veig bé, ben preparat. El treball durant tota la setmana és molt bo i, per tant, confio en totes les meves possibilitats", confessa Ratti, nascut a Mendoza però que als 12 anys, per temes laborals dels pares, va anar-se'n a viure a Andorra. Allà va seguir jugant a futbol, esport que havia iniciat amb tres anys enlluernat per la figura paterna, un futbolista amateur, fins que amb 17 va fitxar per un club de la Lliga de Futbol Professional: el Numància. "Abans havia fet una prova per jugar al Madrid. Vaig tenir possibilitats però al final em van descartar per l'alçada", recorda el porter del Llagostera. A Sòria hi va estar un any, jugant amb el juvenil de Divisió d'Honor. En aquella època l'ara entrenador del Girona, Pablo Machín, estava al primer equip.

Mendoza, Andorra, Sòria i Llagostera. La localitat del Gironès va ser el nou destí del jugador des de l'estiu del 2012. Oriol Alsina hi va veure en ell un porter de futur i li va fer un contracte per tres anys que s'esgota l'any que ve. La temporada passada Ratti era el tercer porter del primer equip, a l'ombra de Wilfred i Moragón, i jugava de titular amb el filial, amb qui va aconseguir l'ascens de Tercera a Segona Catalana. Va debutar a Segona B en els dos darrers partits de lliga, ja intranscendents, amb derrota contra el Mallorca B (0-1) i empat al camp de l'Atlètic Balears (2-2). Aquest curs ja va fer el salt definitiu al primer equip.

Casillas, Víctor Valdes i Peter Schmeichel són els seus grans referents a la porteria. Del blaugrana n'elogia que "juga molt bé amb els peus", una aptitut que ell també té. "Soc àgil i ràpid", diu, condicions que li permeten suplir la falta d'alçada. En la seva etapa al club del Gironès, Nico Ratti també ha pogut aprendre de Wilfred -el curs passat- i Moragón. "Són dos jugadors contrastats i sempre m'han ajudat", admet. Ratti viu a Girona amb el seu company d'equip Nuha. Combina el futbol amb els estudis del primer nivell del curs d'entrenador.