Prórroga. El somni de l'ascens a 30 minuts. I llavors va aparèixer ell. Un home estimat, i molt, a Llagostera. Amb una imatge exòtica, però com de la casa. I ho va aconseguir amb un salt al segon pal per aprofitar la seva alçada per rematar al fons de la xarxa la centrada d'Enric Pi. Amb el seu gol va situar el seu equip a la Lliga de Futbol Professional i va fer esclatar el Municipal. L'èxtasi es va desfermar entre els aficionats gironins que sempre el recordaran com l'home que va materialitzar l'ascens a la Segona Divisió A davant el Nàstic en un partit on hi va haver de tot i més.

El davanter va arribar el passat estiu al Llagostera procedent del Lloret de Primera Catalana. Nuha va acomplir els 21 anys el passat dia 16 de juny a Llagostera després de viure durant molts anys a Blanes, on va passar la seva infància. A la Costa Brava va començar a jugar amb la pilota i va passar a formar part de la base del Blanes. La seva projecció anava en augment fins que, al principi de la seva adolescència, va haver de deixar el futbol: la seva família no tenia diners per pagar les quotes del club. De fet, el futbolista d'origen gambià va estar un any sense jugar fins que un entrenador que havia tingut al Blanes li va trucar perquè tornés a calçar-se les botes amb la Penya Barcelonista de Lloret.

Allà va estar-hi dues temporades fins que el curs 2010/2011 va fer el salt al lloret en el seu tercer any de juvenil. Allà la seva progressió va ser espectacular i, ben aviat, va passar de jugar alguns minuts amb el primer equip ajugar-los gairebé tots. Ara fa dos anys va esclatar. Va convertir-se en el màxim golejador de l'equip selvatà amb 14 dianes i va provocar sis penals.

La seva qualitat no va passar desapercebuda i, finalment, Nuha va escollir el Llagostera entre les diverses ofertes que se li van presentar. El ?motiu? Nuha podria haver acabat ?cedit al Palamós o bé al filial però Oriol Alsina no el va deixar escapar.

L'alçada és la seva arma

Nuha és un jugador que no passa desaparcebut en el camp. Mesura 1,91 metres d'alçada i les seves llargues cames sostenen un cos ben prim. L'exigència física de Primera Catalana no és la mateixa que la de Segona B. En els seus principis a la categoria li faltava massa muscular, però ho va solucionar en només tres mesos. El davanter va arribar al primer entrenament amb el Llagostera amb 68 quilos de pes. Ara, la bàscula indica que en pesa 80.

El seu primer gol amb el Llagostera va arribar el 21 de setembre de 2013. També va ser una diana descisiva: va servir per culminar la remuntada equip davant l'Espanyol B (2-3) i aconseguir tres punts que, vist el final de temporada, han estat vitals. El que va aconseguir ahir, però, és incomparable. "He fet el gol de la meva vida" assegurava un Nuha eufòric entre abraçades a seguidors, companys de vestidor i tècnics. Ara Nuha té l'oportunitat de fer el salt a la LFP. I, qui sap, si tornar a donar una altra alegria als aficionats del Llagostera tan grossa com la d'ahir.