Dissabte a la tarda, centenars d'espectadors van arribant a Fontajau per veure un duel, entre Spar CityLift Girona i Perfumerías Avenida, que decidirà el líder de Lliga Femenina 1. Anna Caula és al pavelló, però, a diferència del que hauria passat en qualsevol partit de les sis temporades anteriors, no té l'atenció posada en l'escalfament de les jugadores locals. Tampoc està aturada. Caula és una més de les voluntàries del club que, rere un taulell, ven butlletes a un euro per un sorteig que el club ha organitzat per recaptar diners.

Lluny dels focus continua treballant pel club. "Només és un canvi de perspectiva, o de lloc, perquè la meva implicació en el club sempre hi ha estat, des de la seva fundació", explica Caula que, després d'aconseguir l'ascens a l'elit i de sumar notables èxits amb l'equip de la seva ciutat (participacions al play-off i a Copes de les Reina), va fer el passat estiu un pas al costat deixant que el veterà Ramon Jordana agafés el seu relleu a la banqueta.

Ara veu com, de la mà del tècnic de Torelló i després que el club la tornés a encertar a l'estiu amb els fitxatges, l'Uni va primer a la lliga. "Tinc una enveja sana per veure l'equip allà dalt, però més que això, el que tinc és satisfacció pel club en veure la gran temporada del primer equip", diu Anna Caula que, tres dies després de la impactant victòria contra el Salamanca, destaca "que la imatge de dissabte passat amb Fontajau gairebé ple o veure de les cares de la gent que estima l'Uni només es pot entendre des de la memòria històrica que relata d'on vam començar i a on som ara com a club".

Les dues victòries contra Perfumerías Avenida en lliga regular, el lideratge en solitari de l'equip amb la segona volta començada i, sobretot, "la il·lusió que han generat amb la victòria de dissabte" fan que Anna Caula vegi l'Spar City Lift Girona amb opcions de fer coses grans si arriba prou sencer físicament al tram final de la competició. Unes bones perspectives que, des del club de Fontajau, ja preveien a l'estiu en veure que "Rivas havia baixat el pressupost i que només Salamanca estaria per sobre de la resta". "El dubte era saber quins equips l'havien encertat en el fitxatge de les estrangeres i veure qui n'aconseguiria fer un bon equip, però segurament tampoc gosaven pensar que estaríem líders en solitari al final de la primera volta", detalla Caula.

Tot i que, oficialment, ocupa el càrrec de tresorera del club, on ha agafat el relleu del pare de la capitana del Perfumerías Avenida, Marta Xargay, Anna Caula també forma part de la comissió esportiva d'un Uni que, a l'estiu, entre les diferents alternatives que hi havia per escollir nou entrenador va optar per Ramon Jordana. "Era una incògnita, una aposta per algú que sempre ha viscut pel bàsquet femení, però sempre lligat a jugadores joves", explica Caula sobre el seu successor que, després, ha aconseguit fer funcionar un equip on els fitxatges com Vanessa Gidden, Ify Ibekwe, Vita Kuktiene i Brittany Chambers no han sortit gens malament. "Sabíem que, probablement, si encertaven els fitxatges estrangers, l'equip seria molt competitiu. Ho està sent i hem vist com, amb en Ramon al capdavant, l'equip ha obtingut victòries de qualitat com la d'aquest cap de setmana", detalla l'entrenadora gironina, que compagina la seva tasca econòmica a l'Uni, que li ocupa moltes tardes de la setmana, amb la seva vida professional al capdavant d'una empresa de serveis extraescolars.

Mirant més enllà, tant en l'àmbit de club com personal, Anna Caula admet que la participació a l'Eurolliga és el proper gran pas endavant que encara li resta per fer a l'Spar City Lift Girona. "Sempre explico el mateix, cada temporada pensem que no podrem anar més enllà i sempre acabem fent alguna cosa més gran. Jugar l'Eurolliga? No seria un problema de gestió, al club ho sabem fer, però es tracta de trobar més patrocinadors, més diners... Jugar a Europa és molt car, tot i que sempre he dit que el més important és que el club segueixi obert, oxigenant-se també la directiva, i que seguim com fins ara amb il·lusió per trobar noves maneres d'ingressos: La Quina, mobilitzar gent per anar a la Copa, regalar samarretes als abonats...

I tornar a entrenar? Mentre espera notícies de la FEB, en els últims estius ha col·leccionat medalles amb la selecció estatal sub-20, Anna Caula no descarta seure un altre cop en una banqueta: "Aquí tocava fer un canvi i per marxar a fora hauria de sortir una cosa molt il·lusionant, diferent del que he pogut fer a casa".