L'atleta palamosí Adel Mechaal està disposat a fer història en el món de l'atletisme gironí. En el punt de mira de Mechaal hi ha els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, però abans té d'altres proves que cal superar. El repte més immediat per a l'especialista en mig fons és aquest proper cap de setmana al campionat d'Espanya d'atletisme en pista coberta a Antequera (Màlaga). El corredor de l'Associació Atlètica Palamós explica que " el meu objectiu del campionat és assolir la classificació per al campionat d'Europa en la prova dels 3.000 metres llisos i per aconseguir-ho he de pujar al podi a Antequera". Mechaal té la mínima per anar a l'Europeu tant en 1.500 com amb 3.000 metres, però ha optat per aquesta segona prova en què, quedant entre els tres primers en el Campionat d'Espanya d'aquest cap de setmana, s'assegurarà un lloc per anar a la cita europea de Praga a principi de març.

El corredor palamosí arribarà a terres andaluses en un extraordinari estat de forma després de fer la segona marca europea de ?l'any en els 1.500 metres en una prova realitzada divendres passat a Sabadell. "Les possibilitats de ser a l'Europeu són altes, però l'atletisme no són matemàtiques perquè en els campionats moltes vegades no guanya qui està més fort, sinó qui corre tàcticament millor i sap guardar forces per a l'última volta".

Mechaal té clar quins seran els seus principals rivals a Antequera. "El més perillós es Jesús España, seguit de Víctor García, Roberto Alaiz, Carlos Alonso, Sebastián Martos i Alberto Sánchez Pinilla. Tots disposen de la mínima excepte Víctor García, però aquest darrer és un competidor nat, i sempre és perillós". La prova de 3.000 obstacles del Campionat d'Espanya està programada per dissabte a les 20.40 (en directe per Teledeporte). "No hi ha cap gironí més que tingui cap marca mínima per anar a Praga, sóc l'únic i en disposo de dues; en tot Catalunya només hi ha dos atletes, la Victòria Sauleda en el 800 i jo". A més de Mechaal, a Antequera les gironines Esther ?Guerrero, segona en el rànquing estatal de 800 metres; Èlia Vallés, quarta en els 400, i Paula Llistosella, desena millor corredora d'Espanya en els 200 metres, també intentaran brillar.

Adel Mechaal és reconegut en el marc estatal i el seu nom ja comença a sonar dins el panorama internacional, tot i això, encara treballa a l'Ajuntament de Calonge com a conserge del pavelló. ?Mechaal però té pensat agafar una excedència, "Ja està en marxa i aprovada, pero fins l'1 de setembre no l'agafaré, ho he fet perquè l'objectiu és preparar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro".