27 de febrer de 2015
27.02.2015
40 Años
40 Años

El MIC fa arrels a la Costa Brava

La Diputació garanteix la continuïtat fins al 2019 del torneig de futbol base, que pacta amb els dinou municipis seus de la competició intensificar la promoció perquè "part dels cinc mil participants tornin en un futur de vacances aquí"

27.02.2015 | 08:29
Els representants de la Diputació, del Patronat i de les dinou seus amb els organitzadors del MIC.

El Mediterranean International Cup, el MIC, té una clara dimensió internacional i, per exemple, de cara a l'edició d'aquesta pròxima Setmana Santa té confirmats ?equips participants de trenta-sis països diferents dels cinc continents. Una internacionalització que comporta que, cada cop més, els equips planifiquin amb antelació la seva participació en el torneig de la Costa Brava. "Estem a un mes de l'edició del 2015 (31 març-5 d'abril) i ja tenim equips que es volen inscriure per a l'any vinent i molts que ens demanen informació", explicava ahir el director del MIC, Juanjo Rovira, per explicar la seva decisió de "trencar el nostre costum de deslligar-nos dels acords lligats a les legislatures. Necessitem donar més marge als equips, sobretot als que vénen de països llunyans, i per això hem tancat ara aquest nou conveni". Un acord que, minuts abans, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va anunciar com "la signatura d'un protocol d'intencions perquè el MIC seguexi celebrant-se a la Costa Brava els anys 2016, 2017, 2018 i 2019".

Giraut va presentar l'acord amb el MIC acompanyat de la majoria dels seus vicepresidents, del responsable del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Ramon Ramos, i de representants dels dinous municipis que són seus de la competició. Joan Giraut va destacar ahir el rendiment econòmic que deixa el MIC a la Costa Brava destacant que "durant el torneig hi ha a la zona 5.000 participants que generen 25.000 pensions completes en establiments turístics abans, durant i després de la competició, en els 19 municipis gironins que acullen el torneig". Al costat del president de la Diputació hi havia representants d'aquestes 19 poblacions gironins que, de la boca de Juanjo Rovira, el MIC els prometia fidelitat. "És complicat ampliar el nombre de seus, perquè no volem morir d'èxit, i el que sí que no farem és deixar de banda una de les poblacions que sempre ha tingut les portes obertes per nosaltres per posar-n'hi una altra encara que aquesta tingui més població o nom". L'única excepció que va apuntar Rovira va ser una possible entrada de Blanes, amb el camp de la Ciuta Esportiva, si el MIC aconsegueix potenciar més el futbol femení. De cara a aquesta propera edició, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona han pactat amb el MIC treballar iniciatives conjuntes per aprofitar la presència de les milers de persones que arrossega la competició entre futbolistes, entrenadors i familiars. "Hem d'aconseguir que coneguin millor la Costa Brava, perquè en un futur hi torni de vacances", va dir Ramon Ramos, que també va anunciar la creació d'un "Menú MIC saludable" que es trobarà en restaurants de totes les poblacions seus del torneig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema