Canviar perquè tot continuï igual. L'Spar Citylift Girona es vol cenyir a la vella pràctica política d'origen italià i, després del relleu a la banqueta,espera que l'arribada de Roberto Íñiguez en el lloc del dimitit Ramon Jordana serveixi perquè el resultat final, el bàsquet, segueixi sent un producte de la mateixa qualitat que abans d'un canvi que, a priori, hauria de servir per treure pressió al dia a dia tant de l'equip com del club. Íñiguez ha tingut poc temps, dimarts va fer el seu primer entrenament, però, com ell mateix n'és prou conscient, la major part de la feina tàctica i física ja està encarrilada i simplement, encara que no és gens fàcil, la seva feina és "aconseguir que l'equip arribi al partit en les millors condicions possibles i faci un bon bàsquet contra el Gernika per agafar una mica d'aire en l'aspecte psicològic després del que ha passat amb el trauma del canvi d'entrenador".

Per a desgràcia de Roberto Íñi?guez els capricis del calendari no han volgut fer que la seva incorporació a l'Uni fes baixada i avui, a les 18:00 al pavelló de Fontajau, rebrà un dels equips més en forma de la competició, el Gernika, que la setmana passada va amargar el debut d'Andreu Bou amb el Campus Promete (95-65), mentre que en la propera jornada haurà de visitar la pista del Conquero, botxí a semifinals, i amb el qual hauria de lluitar per un bon lloc de cara al play-off. Bernice Mosby és l'única jugadora de la lliga que pot evitar que Ify Ibekwe sigui l'MVP de Lliga Femenina 1 en aquesta primera temporada en un equip professional de l'aler pivot de l'Uni i, encara que a Roberto Íñiguez no li agradin els reconeixements individuals a escala estadística, del resultat de la lluita entre el triangle interior gironí -d'Ibekwe a Gidden passant per Kuktiene, Freixanet i, està per veure si amb el nou tècnic també Iho López- i la parella Mosby/Miller en sortirà el resultat del partit d'avui. El conjunt basc té un joc interior molt poderós i, afegint aquí els punts des de fora de Claudia Pop, acaparen gran part del protagonisme ofensiu de l'equip preparat per Mario López.

Just abans de la Copa, el Gernika va plantar cara al Conquero a Huelva, tot i acabar perdent 72-70, i aquell dia Mosby, Miller i Pop van fer 46 dels 70 punts (52 de 62 de valoració) del rival d'aquesta tarda de l'Spar Citylift Girona a Fontajau.

Roberto Íñiguez no serà l'única cara nova per als espectadors de Fontajau, perquè la letona Elina Babkina, que ja va jugar uns minuts a Rivas, debutarà a Girona per anar entrant més en un equip que necessitarà cames fresques davant un mes de març amb molts partits. "És veritat que el calendari està molt ple, perquè jugarem set partits més el possible play-off en només dos mesos i amb molts partits entre setmana", reconeix Íñiguez, que, de cara a aquesta etapa a Girona, sap que necessitarà més "qualitat" que no "quantitat" en els entrenaments.