La Fiscalia de l'Audiència Nacional demanarà a la de Barcelona que mantingui el criteri defensat fins ara pel ministeri fiscal i es mostri partidària, en el seu informe al jutge barceloní al que li toqui el cas Neymar, que la causa es torni al tribunal madrileny. Segons varen indicar fonts fiscals, una vegada es traslladi la causa als jutjats d'instrucció de Barcelona, el departament que dirigeix Javier Zaragoza demanarà a la Fiscalia de la Ciutat Comtal que no se surti del criteri mantingut fins ara pel fiscal: que l'Audiència Nacional és competent per jutjar aquest cas.

El jutge de l'Audiència José de la Mata -que instrueix ara el cas en substitució de Pablo Ruz- va traslladar ahir mateix una còpia de la causa als jutjats de Barcelona, en compliment de la resolució presa per la secció tercera de l'Audiència Nacional, que va acordar que són aquests jutjats els competents. La Fiscalia de l'Audiència Nacional creu que la resolució de la secció tercera té una "argumentació jurídica pobre" i que no són "sòlides" les raons per les quals els magistrats han decidit enviar la causa a Catalunya. El jutjat d'instrucció de Barcelona sobre el qual recaigui per repartiment el cas Neymar haurà ara de pronunciar-se sobre si accepta la competència. Quan ho faci, la Fiscalia de l'Audiència Nacional reclamarà a la de Barcelona que, tal com consta en l'Estatut del Ministeri Fiscal, mantingui el criteri que fins ara ha defensat el fiscal del cas, José Perals.

Perals i Ruz consideraven que l'Audiència sí és competent perquè es tracta d'un delicte comès per espanyols a l'estranger, atès que al Brasil es va signar un dels contractes del fitxatge de Neymar i allà es van transferir els diners. No obstant això, la secció creu que ho és Barcelona perquè els fons del fitxatge del brasiler que es van distreure fraudulentament es trobaven en els comptes del FC Barcelona, ja que és des d'allà des d'on s'ordenen les transferències, amb independència que el destí dels fons fos el Brasil, país del qual és natural Neymar.