La dissetena edició del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, segona prova del Mundial de Windsurf 2015, que es disputarà des d´avui fins diumenge a la badia de Roses, a Sant Pere Pescador, reunirà els 64 millors especialistes en representació de trenta nacions.

La prova compta amb la presència d'una llegenda d'aquest esport com és el francès Antoine Albeau, de 43 anys i vuit vegades campió del món d'eslàlom, que ja ha guanyat cinc vegades a Sant Pere Pescador, les dues últimes (2013 i 2014) de manera consecutiva. Al costat d'Albeau, que ostenta el ceptre mundial, hi haurà els seus compatriotes Cyril Moussilmani, de 35 anys i segon de la classificació de l'últim Mundial, i Pierre Mortejon, de 25 anys i tercer del podi de l'any passat. Espanya comptarà amb cinc representants liderats pel gadità Fernando Martínez, de 38 anys, campió d'Espanya 2014 d'eslàlom i sis vegades de la Fórmula Windsurf. Al seu costat estarà el tambe andalús Alejandro Alcázar, el castellonenc Pablo Ania (campió d'Espanya el 2013), el francès resident a Tarifa Ludovic Jossin, que competeix sota bandera espanyola, i el jove català Marc Paré, de 17 anys, campió del món i d'Espanya júnior el 2011, 2012 i 2013.

L a competició, segona de les sis que componen el circuit en la disciplina d'eslàlom, serà presentada avui pel Secretari General d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Iván Tibau, al costat del president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, i al director de l'organització, Panxo Pi-Suñer. Les instal·lacions del càmping «La Ballena Alegre» de Sant Pere Pescador acullen tota la infraestructura necessària per tirar endavant una cita que inclou també una fira de material de windsurf i una concentració de furgonetes Volkswagen.