El jove judoca altempordanès Joan Jorquera va sortir vencedor del VIII The Masters Basauri 2015, un prestigiós torneig que és el preludi dels Campionats d'Espanya de Judo que se celebraran un cop finalitzi l'estiu. Aquest torneig previ als campionats es va celebrar a Basauri, al Pais Basc, i va comptar amb la presència de representants de Madrid, Andalusia, Murcia, Andorra, el País Basc i Catalunya que tenia en Jorquera el seu representant. Amb la intenció de totes aquestes seleccions de posar-se a punt i preparar-se amb les millors garanties, Jorquera va realitzar un torneig espectacular.

Jorquera es va penjar la medalla d'or a la categoria junior de ?menys de 45 kg, en imposar-se a la final a Jonathan García, representant de Madrid. L'enfrontament bo i espectacular el va tenir a les semifinals, quan va remuntar 8 punts en contra davant Adrián Vivente per acabar classificant-se per la gran final, gràcies a una esplèndida remuntada al tram final del combat.

El judoca es va mostrar molt content un cop finalitzada la competició i va donar les gràcies al seu entrenador Javier Argudo i a tots als seus companys d'equip. Aquesta competició l'ha ajudat a créixer i a agafar confiança de cara als proper scampionats d'Espanya, una veritable prova de foc per Jorquera, que els espera amb molta confiança per intentar tornar pujar al podi. Jorquera, que es va sentir molt fort, juntament amb tots els seus companys de la selecció catalana de judo, van ser els que més medalles van aconseguir en aquest VIII The Masters Bassauri 2015, amb un total de 147, donant una gran imatge i imposant respecte en tots els seus rivals.