Amb quatre victòries, totes a Fontajau, i la sensació que Girona pot quedar-se molts anys competint al primer nivell del bàsquet femení a poc que club i ciutat s'ho creguin de veritat. Nits màgiques com la victòria contra el Praga o la derrota al darrer instant davant l'Ekaterinburg en són la mostra per bé que, el tram del novembre amb moltes derrotes quan l'equip estava mig desmuntat, i la feblesa a fora han acabat impedint que l'equip sumés una victòria més que li hauria obert la porta als quarts de final de l'Eurocup. O, posats a demanar, tres més, que ja haurien donat accés als quarts de final de la mateixa Eurolliga en una plaça que ahir es va acabar quedant un equip com el Wisla Cracòvia que va perdre a Fontajau a principi de temporada. Ahir, a la pista del Bourges, l'Uni tenia una missió complicada que, just abans de començar el partit, es va tornar gairebé en impossible per la sorprenent victòria del Castors Braine a Orenburg. L'Spar Citylift Girona necessitava guanyar de dinou punts o més a Bourges, a la pista d'un equip històric del continent amb una vintena de participacions entre Eurolliga i l'antiga Copa d'Europa, però les de Miguel Ángel Ortega van donar la cara fins que es van enfonsar en el darrer quart. Un últim parcial de 29-13 va tancar la primera aventura europea d'un Uni que diumenge, a les de la tarda contra el Bembibre a Fontajau, comença a encarar el que ara és el seu gran repte. I aquest no és cap altre que tornar a guanyar la Lliga Femenina per assegurar-se així tornar a jugar l'Eurolliga la propera temporada.

Amb una rotació de només set jugadores, i pressionant tota la pista al més pur «estil Ortega», i amb gent com Knezevic o Pikciute deixant-se la pell sobre la pista, l'Uni va arribar a dominar el Bourges per set punts en el segon quart (12-19). Amb defensa, molta defensa, l'Uni va obligar que fos l'estrella francesa, Cèline Dumerc, qui traiés de l'embolic un Bourges que, en molts moments de la tarda, tenia plaça als quarts de final de l'Eurolliga derrotant l'Uni. I ho va acabar fent, bàsicament pel desgast gironí, a qui la benzina només no va arribar per afrontar bé el darrer quart després de trenta minuts de molta defensa i, també, una enorme permissivitat arbitral amb els contactes.

fer la tercera tot just en el segon quart amb el marcador empatat a 21 punts, no van fer abaixar els braços a les gironines. Tampoc un primer intent francès de trencar el partit: un 37-29 que es va resoldre amb cinc punts seguits de Kuktiene. Ara bé, el 39-34 del descans va ser el darrer moment de resistència gironina. El quart període va ser un martiri. L'Uni ja no podia més i el Bourges es va fer un fart d'anotar per endossar a l'Spar Citylift Girona un parcial de 29-13 i acabar guanyant 68-47. Una victòria, però, que no els va servir per seguir a l'Eurolliga perquè el Wisla Cracòvia va acabar guanyant de dos punts a Turquia contra l'Agü Spor. Les franceses i l'equip de Chelsea Gray passen a l'Eurolliga i el Castors Braine, que havia protagonitzat el primer cop d'efecte de la tarda superant el Nadezhda de Robert Íñiguez en pista russa, quedava sense premi acomiadant-se d'Europa igual que l'Spar Citylift Girona.