Una nova golejada blaugrana en lliga i amb la porteria a zero. Aquest és el balanç del Barelona en la seva visita a El Molinón en un partit en què els homes de Luis Enrique van acabar superat per 0-5 a un Sporting que durant molts minuts va plantar cara, però que va acabar desfent-se quan li van fallar les forces. Més encara en quedar-se amb un home menys.

El Barcelona va tardar trenta minuts en trencar un matx en el qual els locals van disposar d'ocasions per avançar-se en el marcador i plantant cara a un conjunt blaugrana que va fer valer la qualitat dels seus jugadors per decantar la balança al seu favor.

Els dos conjunts presentaven desd'inici novetats a l'onze inicial. Abelardo va sorprendre situant Lora al lateral esquerre i i deixant Lora al dret. Luis Enrique va deixar Rakitic i Iniesta a la banqueta, mentre que Busquets, dubte durant tota la setmana després d'abandonar el terreny de joc en el matx davant l'Atlètic de Madrid, va sortir des de l'inici.

L'inici del partit va estar dominat per la lluita al mig del camp entre els dos conjunts, amb la primera ocasió del Barcelona per a Neymar de falta directa. Pel que fa als locals, la situació de perill més destacada va ser fruit d'una falta de Ter Stegen sobre Víctor Rodríguez quan l'alemany sortia a blocar una pilota. Els homes de Luis Enrique es van anar fent amb el control del partit progressivament i generant perill amb dos xuts d'André Gomes en només un minut i que serivrien com a avís del primer gol blaugrana.

La primera diana dels visitants arribaria en una passada per alt d'Arda Turan a la internada de Luis Suárez. L'uruguaià va deixar en evidència a tota la defensa local i finalment va superar la sortida del porter Cuéllar per marcar a plaer i situar el 0-1.

A partir d'aquesta diana, el Barcelona va desplegar el seu joc i va aconseguir el 0-2 després d'una internada de Sergi Roberto, que va col·locar una centrada perquè rafinha la rematés de cap davant la impotència de l'Sporting. Aquest marcador va provocar que els blanc-i-vermells passessin els darrers minuts de la primera meitat tancats en defensa evitant el perill dels blaugranes.

La represa va dur un Sporting més agressiu que va disputar els millors minuts de l'enfrontament fins al punt que el Barcelona va jugar diversos punts del matx en el seu propi camp a causa de la pressió de la sortida dels locals.

Tot i això, el conjunt dirigit per Abelardo no generava perill a la porteria defensada per Ter Stegen. El tècnic de l'Sporting va realitzar dues substitucions que li aportessin aire fresc però els locals es quedarien amb inferioritat numèrica després de la segonatargeta groga de Lora. La tensió del partit era palpable i els dos equips es van encarar poc després d'una ocasió de gol de Víctor Rodríguez i enviada a córner pel porter blaugrana.

Tres gols en deu minuts

La inferioritat numèrica dels locals a disset minuts pel final va suposar el debut del jugador cedit pel Barcelona Douglas a El Molinón. La intensitat local va disminuir i els blaugranes, sense baixar el peu de l'accelerador, van aconseguir ampliar el marcador amb tres dianes més en tan sols deu minuts: dues de Neymar i una de Turan.

La superioritat blaugrana es feia cada vegada més evident fins al punt que Paco Alcácer va estar a punt de situar el 0-3. Sí que ho va aconseguir Neymar caçant un refús per sentenciar la setena victòria consecutiva dels blaugranes fora de casa quan restaven nou minuts per la conclusió del partit.

Arda no va voler faltar a la festa del Barcelona i en una nova centrada d'un gran Sergi Roberto, omnipresent a la banda, va fer el quart gol dels visitants amb una rematada de cap al minut 85. Tres minuts més tard, Neymar va ser l'encarregat de tancar la golejada blaugrana a El Molinón. El brasiler va finalitzar per sota les cames de Cuéllar una gran passada a l'espai de Denis Suárez, que havia entrat a la segona meitat.

Cinc dianes a El Molinón que serveixen per recuperar les bones sensacions en el primer matx sense Leo Messi. "A la primera part ens ha costat. El camp no estava en les millors condicions per fer el nostre joc. Quan hem marcat el primer ja ha estat més senzill", afirmava un satisfet Sergi Roberto, protagonista del partit en participar en tres dels cinc gols blaugranes del partit i mostrar-se molt participatiu a la banda dreta del Barcelona. La següent prova serà dimecres a Alemanya davant el Borussia Mönchengladbach.