L'Spar Citylift Girona ha començat l'any amb una treballada victòria contra el Mann Filter a Fontajau en un partit on les gironines han combinat el seu habitual encert ofensiu, 84 punts, amb uns minuts de bona intensitat defensiva després del descans que han servit per guanyar un partit que les consolida en la segona posició de la lliga amb tres victòries de marge sobre el tercer (Gernika) i una menys que el líder, Perfumerías Avenida. Ibekwe, amb 23 punts i 9 rebots, i Haley Peters, amb 19 i 7, han brillat en les estadístiques.

L'equip que entrena Èric Surís ha decantat la balança gràcies a les seves bones prestacions defensives en el tercer quart, especialment en els primers vuit minuts en els quals, mantenint en pista el cinc inicial (Jordana, Leo Rodríguez, Ibekwe, Peters i Silva), l'Uni ha deixat anotar només quatre punts al Mann Filters. Contundència defensiva per contrarestar el talent ofensiu de la visitant Roneeka Hodges.

A partir de la defensa, l'Spar Citylift Girona ha anat sumant més en atac. Un parell de 2+1 de Haley Peters Ify Ibekwe; un triple de Jordana; i una pilota recuperada per Peters per acabar amb una senzilla safata han deixat el partit enllestit (63-47).

En el darrer període, les gironines han arribat a posar-se vint punts per davant en el marcador, però un espectacular parcial de 0-13 del Mann Filter (75-68) ha evitat que els últims minuts fossin de tràmit.

Abans, fins al 43-44 del descans amb un triple d'Ify Ibekwe en el darrer segon, l'Spar Citylift Girona no havia aconseguit trencar mai el partit contra un Mann Filter que, després dels canvis que ha anat fent a la plantilla, és un equip molt més competitiu que a principi de curs i s'ha convertit en un clar candidat a jugar el play-off pel títol.

Les dues noves incorporacions de l'equip aragonès, la veterana nord-americana Roneeka Hodges i la base balcànica Aleksis Snezana, han mantingut en vida el Mann Fllter, una en el primer quart (14 punts amb quatre triples de Hodges), i l'altra, Snezana, en el segon quan l'Uni ha aconseguit frenar la talentosa exjugadora de Salamanca o Rivas i el partit s'ha igualat més amb els dos equips intentant escarrassar-se en defensa i la parella Ibekwe i Spanou produint en atac per a les gironines (43-43).