nEl pilot francès Sébastien Loeb (Peugeot) va guanyar ahir la desena etapa del Dakar i es va mantenir com a líder a cotxes, ara a 08:23 minuts del seu compatriota i company d'equip Stéphane Peterhansel, a dues jornades de la finalització de la cursa.

Peterhansel va atropellar amb el seu cotxe el motociclista eslovè Simon Marcic (KTM) i li va fracturar una cama. El dotze vegades guanyador del Dakar va assistir Marcic i es va quedar al seu costat fins que va arribar l'equip mèdic.

El català Nani Roma (Toyoya), que era tercer, va acabar a 31:29 minuts i es va acomiadar de la lluita pel Dakar. Amb aquests resultats, Loeb lidera la general amb un temps de 25:04:33 hores, 8:23 minuts per davant de Peterhansel.

El motociclista britànic Sam Sunderland (KTM) va finalitzar aquest dijous a 18:01 minuts del guanyador de la desena etapa, el francès Michael Metge (Honda), i segueix líder, ara a uns 30 minuts de l'austríac Matthias Walkner (KTM) i del català Gerard Farrés (KTM), a falta de dues jornades per a la finalització del Dakar. El xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), que era segon a la general, va abandonar per malaltia, segons va informar l'organització.