Un total de 620 assistents varen participar ahir diumenge a Figueres en la segona edició de la Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i de la Catalunya Nord. Aquesta activitat, que se celebra cada dos anys, es va iniciar a Torroella de Montgrí el 2015 i ahir es va fer a la capital de l'Alt Empordà, amb la presència de 24 penyes del Barça.

En un dels actes més destacats de la jornda, Carles Rexach va rebre el premi Tito Vilanova, que vol reconèixer aquelles persones que combreguin amb els valors del bellcairenc. Enguany, el guardó ha estat per a l'exjugador i tècnic blaugrana i en la seva primera edició va ser per a Jordi Roura i Aureli Altimira, col·laboradors de l'exmembre del Figueres en el primer equip del Barça. En l'entrega d'ahir hi varen assistir els pares de Tito Vilanova, Joaquim i Rosa

«Estic molt orgullós de rebre aquest premi, tot i la diferència d'edat que teníem en Tito sempre va ser especial per mi, havíem tingut sintonia tota la vida. Podia portar el Barça i ho va demostrar», va comentar Rexach, que com a anècdota va recordar que, un dia, estant de casament a Vigo, li va trucar Vilanova per dir-li que li havien ofert la banqueta del Barça i preguntar-li quina opinió en tenia.

El figuerenc Dídac Lee, vocal de la junta directiva; Pau Vilanova, directiu en cap de la Comissió Social i el també figuerenc Dani Sala, directiu de la Comissió de Penyes del Barça, van ser els represetants del club blaugrana a l'acte. A més, també hi varen prendre part Marta Felip i Jordi Masquef, alcaldessa i regidor d'Esports de Figueres; Lluís Grau, president de la Federació de Penyes de l'Empordà i de la Catalunya Nord; i Marià Padrosa i Marc Sáez, presidents de la Penya Blaugrana de l'Alt Empordà i de la Penya Blaugrana Almogàvers Empordà, respectivament, que van ser els organitzadors de la trobada.

LaTrobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i Catalunya Nord es va iniciar amb una cercavila de gegants a la plaça Catalunya i una actuació dels Castellers de Figueres a la plaça de l'Ajuntament.