05 de agost de 2017
05.08.2017

El Barça posarà en marxa a Flaçà una escola de futbol orientada a la «tecnificació»

?FCBEscola obre el seu primer centre a les comarques de Girona per a nens i nenes de 6 a 14 anys ? «No volem competir amb els altres clubs, volem treballar al seu costat», diu el seu responsable, Eduard Peremateu

05.08.2017 | 00:58
FCBEscola té sis centres a Catalunya i una vessant internacional que arriba a més de 20 països.

Sergi Samper està fent la pretemporada amb el Barça amb el complicat objectiu de convèncer Ernesto Valverdre que té un lloc a la primera plantilla. El migcampista català va jugar la temporada passada cedit al Granada, però, tirant enrere, la seva estrena amb el Barça es remunta al setembre del 2015 quan, amb només dinou anys, Luis Enrique el va fer jugar en un partit de la fase de grups de la Lliga de Campions contra l'Apoel de Nicòsia. L'estrena de Samper va tenir una notable repercussió perquè, des de feia anys, el migcampista era considerat una de les grans promeses del club i perquè era el primer jugador que debutava amb el primer equip després de passar per totes les categories de la base incloent les FCBEscola.

Les FCBEScola van néixer el 2004, agafant el relleu del que històricament s'havien conegut com a tornejos escolars del Barça, com una via d'entrada a les categories inferiors del club que, arran de la seva professionalització el 2010, ha anat creixent amb l'objectiu d'oferir una «formació integral als seus alumnes seguint el model d'escola de futbol propi del FC Barcelona». Un model que s'ha expandit tant arreu del món, FCBEscola Internacional arriba a més de vint països amb especial incidència a Amèrica i Àsia, com a escala de Catalunya amb centres de tecnificació que, seguint el model de la central de Barcelona, exporten «la metodologia d'entrenament pròpia del FC Barcelona perquè els nens i les nenes hi puguin participar sense deixar els seus clubs». «La idea no és competir amb altres clubs, més aviat el contrari, perquè volem treballar amb ells per perfeccionar la destresa individual de cada alumne», explica Eduard Peremateu, responsables de FCBEscola Girona, que començarà a funcionar aquest setembre al camp de Flaçà i serà la cinquena escola de «Tecnificació i Perfeccionament del FC Barcelona» que s'obre fora de la capital catalana. Les altres quatre són a Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre i al Vallès. Peremateu explica que en el centre de Flaçà es buscarà «el creixement del jugador amb un treball personalitzat amb l'objectiu de millorar la tècnica de cada jugador». El centre de FCBEscola està dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 14 anys que faran un entrenament setmanal, els dilluns de les 18.00 a les 19.30, que sempre seran compatibles amb els entrenaments i competicions d'altres clubs. Peremateu explica que han escollit Flaçà per les seves bones instal·lacions i les facilitats que els ha posat el club local. En aquest primer any, la idea és crear al voltant de 50 places per «evitar la massificació». «Treballem amb grups reduïts en què les consignes dels entrenadors van dirigides de manera individual a cada jugador».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema