Primera jornada: inesperada (per a molts) victòria a Alacant; segona jornada: contundent victòria contra un Menorca que la temporada passada s'havia entravessat a Lliga EBA. El Bàsquet Girona ha guanyat els dos primers partits en la seva estrena a LEB Plata i, per a tranquil·litat de Quim Costa, les dues victòries han arribat amb un bàsquet que s'encamina cap al que és el seu llibre d'estil. Dues victòries corals en les quals, en cap dels dos partits, no hi ha hagut ni un sol jugador de l'equip que hagi estat 30 minuts en pista ni tampoc cap que hagi acaparat el protagonisme ofensiu.

«El nostre objectiu és que l'equip tingui una activitat tant en defensa i atac com en el contraatac durant els quaranta minuts i, a vegades, amb això aconseguim tenir més activitat que els rivals», explicava Costa dimecres a la nit després d'una victòria contra el Menorca en què els balears que, més o menys, havien mantingut la cara alta fins al descans van acabar abaixant els braços. No van poder mantenir el ritme de joc d'un Bàsquet Girona on els jugadors que més minuts van estar en pista van ser Andre Berry i Nil Angelats, els dos amb només 22. A l'altra banda de la rotació dels deu jugadors del primer equip ,el que menys va jugar va ser Pau Juscafresa. Deu jugadors entre 22 i 13 minuts, més els sis que va tenir l'onzena peça (el jove Edu Ramos) per acabar fent que el Menorca, tot i comptar amb una rotació llarga i també repartir molt el joc, no acabés igualant el ritme i la intensitat.

«Si aspirem a fer el bàsquet que tinc al cap, difícilment ningú pot jugar més de 24 o 25 minuts. La meva feina és arribar als cervells dels jugadors perquè entenguin que els 4, 5 o 6 minuts seguits que, com a molt, estiguin a pista vagin al màxim. A la pista no es descansa, es fa a la banqueta. És molt millor anar en aquesta línia que no veure un bàsquet de defenses flotants». Aquesta declaració d'intencions és de Quim Costa en una entrevista amb aquest diari poc després d'haver-se fet càrrec de l'equip a Lliga EBA; i, de moment, sembla clar que el veterà entrenador ja no té edat per canviar d'idees ara que el Bàsquet Girona ha fet el salt a Lliga EBA.

El repartiment dels minuts també acaba repercutint en l'aportació ofensiva dels jugadors. Un altre dels tres equips que també continuen invictes, el Villarobledo, té un jugador (Jalen Nesbitt) que va fer 26 punts en el primer partit i 31 en el segon. De moment, Nesbitt és el màxim anotador d'una categoria on, després d'haver sumat dues victòries, el Bàsquet Girona no té jugadors entre els 25 que han fet més punts. En la victòria contra l'Alacant, Cosialls i Bolton van fer 10 punts cadascú i davant el Menorca, Angelats, 14. Per mitjana, el màxim anotador és Andre Berry amb 10,5.