El Bàsquet Girona continua brillant en el seu debut a LEB Plata i ahir a Albacete hi va sumar la tercera victòria en tres partits per mantenir-se com a colíder imbatut de la categoria. L´equip de Quim Costa va dominar la major part del partit i va arribar a tenir un màxim avantatge d´11 punts, tot i que, com reconeixia el mateix tècnic als vestidors, mai va ser suficient com per trencar el partit. De fet els locals mai es van donar per vençuts i van intentar la remuntada fins l´últim moment, tot i que va ser inviable gràcies a l´encert de Cizmic i Xavi Costa.

El partit va començar amb un guió semblant al que ha caracteritzat els altres en aquesta arrencada de la temporada del Girona: amb molts errors i imprecisions. Al bloc gironí sembla que li costi entrar en acció, tot i que és veritat que un cop troba el punt d´encert necessari i endureix la defensa el seu bàsquet elèctric es fa difícil d´aturar. La igualtat que va presidir el primer quart es va trencar a l'inici del segon, després de dos triples consecutius de Cizmic (22-30) per donar un primer avantatge còmode als visitants. Els manxecs no trobaven ni Tyler Rudolph ni l'encert des de fora (0/7 en els dos primers quarts), però la feina sota els taulers de Marcus Van els permetia compensar-ho i anar-se'n als vestidors amb poc desavantatge (34-38).

El Bàsquet Girona, amb percentatges baixos en la primera part (35% en tirs de camp), va accelerar en l'arrencada del tercer quart. Sergi Costa va agafar la responsabilitat i Berry dominava a la pintura per obrir forat (39-50 a 5 minuts per acabar el tercer quart). L'Arcos Albacete, lluny de rendir-se, va apujar la intensitat i els gironins van entrar en col·lapse fins al punt de perdre tot el coixí (60-63) a sis minuts del final. Sense perdre la serenor i, jugant amb criteri i paciència, el Girona va acabar segellant la victòria. A 2.22 Cizmic, amb un triple, gairebé sentenciava amb un 69-79. Els locals a 37 segons es van posar a 5 (75-80) però la feina ja estava feta i Cuéllar va acabar certificant el 75-82 final. Cizmic (19) i Sergi Costa (13) van ser els màxims anotadors gironins.

El proper partit del Girona serà el proper dissabte, 20 d'octubre, a Fontajau contra el Torrons Vicens L'Hospitalet (19 h), en la reedició de l'última final de la Lliga catalana LEB Plata, que es van endur els barcelonins. L´Hospitalet ve de perdre amb el Múrcia (54-85).