Si hi ha una figura a l'entorn del Palamós que és capaç de posar d'acord a totes les parts enfrontades, que genera unanimitat entre uns i altres, i a qui tothom vol al seu costat, aquesta és, sens dubte, la de Pere Caixàs. La nova directiva del degà ha proposat als socis el nomenament de Caixàs com a president d'honor del club com a reconeixement als seus 35 anys de dedicació a l'entitat. Ja poden passar presidents o directives que la gent que mana al Palamós sap que no pot prescindir d'un excel·lent relacions públiques i d'un pencaire que hi és a les verdes i a les madures. El passat diumenge, abans del partit entre el degà i el Sant Cugat, la megafonia de l'estadi va explicar la voluntat de la directiva de nomenar Pere Caixàs president d'honor i escoltant els aplaudiments de l'afició és fàcil entendre que, més que una proposició, aquest més que merescut càrrec ja es pot considerar una realitat.

«Estic molt content perquè no m'ho esperava. Per a mi és el colofó a una llarga trajectòria de 35 anys dins el club i dono gràcies a tots els presidents que voldria recordar i amb qui he treballat: Kelo Martí, Emili Caballero, Joaquín Hortal, Quim Corominas, Dimitry Piterman, Pere Luque, David Ferragut, Juli Torrent, Miquel Aguilar, Joan Pau Pérez i ara Patxi Otamendi», explicava diumenge Caixàs sobre el seu imminent nomenament. «Soc una persona que intenta fer les coses que m'encomanen i fer-les el millor possible. Per a mi, encantat de la vida de poder ajudar, perquè per sobre de tot i de tothom hi ha el nom del Palamós», destaca.

Caixàs, que era membre de l'anterior directiva de Joan Pau Pérez, també va parlar sobre la divisió que ha viscut el club aquests darrers mesos a partir de l'intent de moció de censura i del procés electoral que es va obrir. El futur president d'honor recordava que «jo era a la directiva d'en Joan Pau Pérez i són coses que no agraden a ningú perquè en definitiva qui en surt perjudicat és el club, a qui s'ha fet un trist favor. Probablement, si jo hagués hagut de decidir no ho hagués fet d'aquesta manera, però jo no era ningú per decidir-ho. En aquests més de trenta anys he viscut èpoques més convulses que aquestes i el meu consell és que, un cop passat, ara del que es tracta és de girar pàgina i portar el timó tots junts».

L'ascens a Tercera

En l'aspecte esportiu, Caixàs veu molt complicat aspirar a tornar a Tercera. «Ho veig un pèl just, a més, el Girona C i el Vilassar de Mar van llençats perquè tenen equips de Tercera. Però en el món del futbol n'he vist de més grosses i no descartaria res, pot succeir que punxin els dos primers, i a nosaltres cal aplicar-nos el partit a partit». Sobre la seva relació amb el Llagostera i, en particular, Oriol Alsina, va dir que «m'ha proposat entrar a la junta del Llagostera, però li he dit que no, vull descansar una mica i dedicar-me al meu Palamós».