L'actual campió del món de caiac d'estil lliure, Quim Fontané, s'ha estat entrenant en un riu en el qual fa poques setmanes hagués estat impensable: el Llierca.

En les imatges es pot veure part del recorregut de gairebé 20 quilòmetres que el palista gironí, Quim Fontané, va fer fa dos dies des del poble de Beget, a l'Alta Garrotxa, fins a Sadernes. Van ser més de cinc hores de navegació per un riu, el Llierca, que acostuma a estar totalment sec perquè és una zona de roca calcària on l'aigua es filtra a la terra i acaba sortint a l'estany de Banyoles.

Es tracta d'un riu que havia caigut en l'oblit entre els palistes, ja que feia més de 20 anys que ningú hi baixava amb caiac. Després d'aquests últims dies de pluja intensa, ha estat Fontané qui ha aprofitat el cabal del riu per entrenar-hi en dues ocasions. Fontané s'està entrenant per revalidar el seu títol de campió del món de caiac d'estil lliure en uns mundials que se celebraran el 2019 a casa, a Sort.

Un palmarès d'èxit

Quim Fontané es va coronar campió del món de caiac d'estil lliure el passat mes de desembre a San Joan (Argentina), fent així realitat el seu somni d'infantesa. Fontané ha estat tres vegades campió d'Europa (2010, 2012, 2016), finalista en els mundials del 2015 i mereixedor de la Medalla d'Honor del Comitè Olímpic espanyol el 2012.

El passat mes de gener, Fontané va rebre un esment especial a la trajectòria esportiva per la Federació Espanyola de Piragüisme. Així mateix, el passat mes de març Fontané va guanyar la prestigiosa competició de caiac freestyle, El Hurley Classic, on també va rebre el guardó al "Millor palista internacional de l'any" en reconeixement als excel·lents resultats aconseguits en l'última temporada. De la mateixa manera, a la fi del mes de juny Fontané va guanyar el KayakCross de la prestigiosa competició Natural Games i va quedar tercer en la prova de freestyle. Finalment, al seu palmarès s'hi afegeix la medalla de plata del global de les dues Copes del Món celebrades a Sort al mes de juliol, després de quedar tercer en cada una d'elles.