11 de abril de 2019
11.04.2019

Figueres acull demà la presentació de la reedició de "Kubala" de Manuel Ibáñez Escofet

Pere Gratacós i Dídac Lee participaran en l'acte al Museu del Joguet a partir de les set de la tarda

11.04.2019 | 19:04

Demà es presentarà a Figueres el llibre "Kubala", de Manuel Ibáñez Escofet, en un acte al Museu de Joguet a partir de les 19 hores en el que intervindran l'empresari i directiu de FC Barcelona Dídac Lee, l'ex-jugador del Barça Pere Gratacós i el fill del periodista Manuel Ibáñez Escofet i catedràtic de la UAB, Fèlix Ibáñez. També comptarem amb la presència de Josep Maria Sòria, curador d'aquesta edició i exsubdirector del diari La Vanguardia.

Kubala de Manuel Ibáñez Escofet, es va publicar originàriament el 1962 a la col·lecció Biografies Populars, de l'editorial Alcides. A Edicions Cal·lígraf han volgut recuperar aquesta obra per l'interès per la vida d'un futbolista que va ser cabdal per la història del Barça, la popularitat del qual va portar a construir el Camp Nou. Tanmateix també han volgut recordar la figura de l'autor de la biografia, un mestre de vàries generacions del periodisme català.

Aquell tàndem Kubala-Ibáñez Escofet serveixen per recuperar una part fins ara poc estudiada de la nostra història esportiva, del Barça i del periodisme a Catalunya durant el franquisme. Aquella va ser una etapa en la qual va emergir el lema «Més que un club» que, encara avui, trobem al frontispici d'una entitat arrelada al territori i globalitzada per tot el món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Quan sentim junts, sentim més gran

Un grup de WhatsApp entre aficionats d'equips rivals? L'experiment sonor 42 passions va fer bategar els seus cors a l'uníson seguint el ritme de la identitat sonora d'LaLiga


Buscador de deportes