01 de setembre de 2020
01.09.2020
Diari de Girona

Carla Suárez anuncia que pateix un linfoma de Hodgkin

La tenista afrontarà sis mesos de quimioteràpia

01.09.2020 | 19:53
Carla Suàrex en una imatge d'arxiu

La tenista espanyola Carla Suárez ha revelat aquest dimarts que pateix limfoma de Hodgkin i que haurà de sotmetre's a sis mesos de quimioteràpia, i ha assegurat que afronta una "realitat complicada" amb tranquil·litat i "positivisme davant l'adversitat".

"Hola a tots. Volia informar-los que fa uns quants dies els metges em van detectar un limfoma de Hodgkin que requereix sis mesos de quimioteràpia. Estic bé, estic tranquil·la i amb ganes d'afrontar el que vingui", ha confirmat Suárez en un vídeo publicat en les seves xarxes socials. "Em toca afrontar una realitat complicada. Toca acceptar-ho i intentar tirar endavant confiant en el consell mèdic. Sempre amb positivisme davant l'adversitat", ha afegit.

Posteriorment, ha explicat la seva situació en un comunicat. "Com els vaig comentar en setmanes anteriors, porto un temps sense poder completar amb normalitat els meus entrenaments en pista i les meves rutines de gimnàs. En exposar-me a la intensitat que exigeix la preparació esportiva professional el meu cos ve responent amb una indisposició general. No he pogut completar sessions de pràctica des d'el mes de juliol passat", va indicar.Després d'experimentar aquest malestar, la de Gran Canària va ingressar en un centre hospitalari. "Hem buscat respostes mèdiques davant l'aparició d'aquests símptomes. Les diferents proves realitzades m'han exigit repòs i m'han impedit participar en els dos tornejos organitzats a Nova York durant els mesos d'agost i setembre, com era la meva il·lusió després de tantes setmanes fora de la competició", ha assenyalat.

"Els resultats clínics m'han confirmat l'aparició d'un limfoma de Hodgkin en el meu cos. L'equip mèdic m'indica que la detecció és primerenca, la seva proliferació és curable i de petites dimensions. La reacció va ser immediata: seguirem un tractament de quimioteràpia durant els pròxims sis mesos. L'únic objectiu que tinc en aquests moments és seguir diàriament el consell mèdic, quedant qualsevol altra realitat en un segon pla", va manifestar.

Suárez, actual número 71 del món, ja va anunciar la setmana passada la seva indisposició i es va retirar del US Open, i ara va confirmar també la seva baixa de la fase prèvia del WTA Premier de Roma i del quadre final de Roland Garros. La canària tenia previst retirar-se a la fi d'aquesta temporada.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook