A un pas de la remuntada. Perdre un partit no és mai un plat de bon digerir, però perdre desaprofitant el darrer atac després d'eixugar, amb un gran esforç defensiu, un desavantatge de 19 punts en el darrer quart és una d'aquelles que et deixa molt mal regust de boca. I això és el que li ha passat avui al Bàsquet Girona contra un Tau Castelló que s'ha emportat la victòria de Fontajau (72-74) amb una darrera pilota perduda per Davis Rozitis.

Mig minut per acabar la primera meitat. El Castelló va 8 punts amunt en el marcador i té la pilota. Arnaud Adala Moto rep i, envalentonat pel que havia anotat dos atacs abans, es juga un triple molt forçat davant Pep Busquets. La pilota no entra i, en el següent atac, Busquets té un triple més clar que el de l'actual MVP de la categoria. Queden sis segons. Però no tira. Fa una passada extra a Aleix Font que, des de la cantonada, posa el 35-40 al marcador gairebé sobre la botzina. Un -5 que, després d'una posada en escena millor que fa dues setmanes contra l'Alacant però, aquest cop, penalitzada per la falta d'encert en el primer quart, no era una mala perquè els alacantins havien arribat a anar 10 punts per sobre: 30-40, just després del triple d'Adala Moto.

El Bàsquet Girona havia sobreviscut a una primera part complicada contra un equip, el Castelló, que amb molts recursos en la seva plantilla, sempre juga a un ritme de més de 80 punts per partit. I el si el 35-40 del final del primer quart havia estat un punt d'esperança per al Bàsquet Girona, l'inici del segon període, amb dos triples d'Edu Duran, ha estat un altre cop de cap contra la realitat del repte que tenien davant. No havien passat ni dos minuts del tercer quart quan Carles Marco ha hagut d'aturar el partit perquè Adala Moto s'havia afegit a la festa de Duran i el desavantatge ja era de 13 punts (35-48).

Tocava reaccionar i, en aquests casos, Girona sempre apel·la a Albert Sàbat. I el base de Llagostera ha respost bé. Com gairebé sempre. Amb un parell de triples, però llavors Edu Duran ja tenia el canell molt calent. L'escorta ha anotat un parell més de triples i la diferència s'ha mantingut per sobre de la ratlla dels 15 punts tot i que Carles Marco ha anat movent la banqueta per buscar solucions contra un equip que, a mitjans del tercer quart, havien anotat més bàsquets de tres punts (10) que no pas de dos (9). Solucions que no han arribat. Al final del tercer quart 45-64 pel Castelló amb un bàsquet final de, qui si no, d'Edu Duran.

Dinou punts de diferència i només un període per jugar-se. La remuntada era impossible?.No, però calia defensar molt bé. I el Bàsquet Girona ho ha fet. El Castelló ha deixat d'anotar. Només sis punts en nou minuts i mig. Dos triples d'Aleix Font han posat el Bàsquet Girona a només 5 punts (65-70) entrant en un cara o creu que s'ha apretat del tot amb un bàsquet de Biram Faye a 19 segons del final (70-72). Les faltes ràpides i els tirs lliures, dos anotats per Alvarado, semblava que donarien la victòria sense més problemes al Castelló però Adala Moto ha fallat els dos següents i ha donat una vida extra al Bàsquet Girona fent una falta antiesportiva sobre Aleix Font. Dos tirs lliures i pilota pels locals amb 3 segons per jugar-se. Marco ha dissenyat una jugada buscant una pilota interior a Rozitis a qui, però, se li ha escapat la pilota de les mans i no ha arribat ni a tirar. 72-74 i segona derrota en tres jornades.