Realitats totalment oposades als equips gironins de Segona B. D'una banda, el Llagostera segueix aspirant a tot després de tombar dissabte el Nàstic, líder de la categoria de bronze, gràcies a un gol solitari de Christian Dieste. De l'altra, l'Olot es manté en caiguda lliure amb una nova desfeta a la Lliga davant el Lleida. Els garrotxins tenen el fanalet vermell amb 15 punts i, a falta de dues jornades per acabar la primera fase del campionat , jasaben, matemàticament, que els tocarà lluitar per mantenir-se a la Segona RFEF -en el nou format de Segona B a partir de la temporada vinent.

Deia Gabri García després de la derrota a Lleida que «ara mateix costa treure-les, però hem de tenir forces per intentar aixecar això». El tècnic de l'Olot afegia que «ens emportem una altra decepció però queden dos partits i tota la segona fase». En aquest sentit, els de la Garrotxa encara han d'enfrontar-se al Llagostera i l'Espanyol B. Dos duels de màxima exigència, començant pel de diumenge que ve contra els blaugrana al Municipal d'Olot (17 h).

Els d'Oriol Alsina es troben en una situació ben diferent i que apunta a l'optimisme. Ara mateix són cinquens amb 26 punts, la qual cosa es tradueix amb el bitllet per a la fase d'ascens a la Primera RFEF -tercera categoria del futbol estatal o la plaça garantida a la Segona RFEF. «Són tres punts importants perquè ens allunyen de la part baixa», assegurava Marcos Pérez després de la victòria contra el Nàstic.

A banda del derbi gironí amb l'Olot, els blaugrana s'han d'enfrontar al Prat. Un dels equips gairebé dona per fet que haurà de lluitar per la permanència.