La gestió ha estat molt més complicada que altres temporades, però el CPA Olot no podia rebutjar de cap manera a competir en el Mundial d’Asunción (Paraguai). És per això que el club garrotxí va reunir esforços per aconseguir uns 40.000 euros i poder agafar ahir l’avió que recorrerà gairebé 10.000 quilòmetres per arribar a la cita. Després de l’èxit al Campionat d’Europa -l’equip de Ricard Planiol és el vigent campió-, la intenció és posar la mitjanit de dissabte a diumenge (hora catalana i a les set del vespre hora local al Paraguai) el colofó a la temporada amb un altre títol per a Trampa mortal.

Tot ha anat molt de pressa, però el CPA Olot ha estat capaç de moure fils per seguir creixent com a club. El suport de les empreses ha estat clau per recaptar els diners, malgrat la delicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia. «Hem hagut de presentar un munt de paperassa amb el codi QR de la vacunació i fer-nos tests d’antígens per anar cap allà. Multiplicat per 30, és feina», explica Planiol. El CPA Olot s’ha coronat en 12 Mundials (si l’aconsegueix, aquest seria el 13è) i en total n’ha participat a una vintena. Les garrotxines han voltat per mig món en llocs com Nova Zelanda, Brasil, la Xina, Estats Units... «N’hem tingut per tot arreu», comenta. L’únic tret diferencial respecte als altres viatges ha sigut fer-ho en temps de Covid-19.

«Afrontem el Mundial amb moltes ganes. Fa dos anys que intentem acabar aquesta temporada i volem portar Trampa mortal fins al final de la seva actuació. Era molt important per tot el trajecte que hi ha al darrere i també perquè anem tornant a la normalitat. Creiem que estem en una època complicada, però hem de seguir endavant», diu. Tot i això, Planiol expressa que «lògicament vam tenir els nostres dubtes». El mateix li va passar al CPA Girona, vigent campió del món amb el títol de 2019, que va acabar renunciant a defensar-lo aquest any. A Olot, en canvi, les converses van ser fluïdes de seguida perquè les patinadores volien competir tant si com no. «Tothom coincidia i hi havia unanimitat per tirar-lo endavant per més que no tinguéssim gaire marge de temps ni econòmic, que d’entrada ja era un contratemps important», reconeix.

«Aquest any, a més, no hem tingut l’opció de posar una barraca a les festes del Tura. Era una font d’ingressos important», diu. «Ha estat una cursa constant per prendre la decisió i fer que es convertís en una realitat. Hem comptat amb gran suport d’empreses, no només de la Garrotxa sinó de fora. La resposta ha estat molt i molt bona. No sé els comptes ben bé, però sí que sé que estem coberts i podem tirar endavant. Això és el projecte més gros per al club: aconseguir eixugar totes aquestes despeses. A més a més, haver-ho de fer pràcticament cada any i l’últim, sense competir, no hi va haver cap ingrés», apunta. El CPA Olot viatja amb tot l’equip al complet, excepte dues patinadores que s’han hagut de quedar a terres gironines per motius personals. La gran cita, la mitjanit del proper dissabte a diumenge.