No és moment d’agafar vertigen. És només el tram inicial de la temporada, però és que el Bàsquet Girona, de moment, ho està brodant. Dues victòries en dues jornades són el bagatge dels homes de Carles Marco que visualitzen a tots els rivals des de la posició més alta de la classificació. Avui, a les 12 del migdia els vermells podran seguir liderant la classificació de la Leb Or si vencen el Tau Castelló al Pavelló Ciutat de Castelló.

«Òscar Alvarado i Joan Faner són molt bona parella de bases. Si volem tenir tirs tot passa per ells dos. Hem de vigilar també amb els jugadors exteriors i, a més, el joc interior on l’any passat tenien en J.J. Garcia però ara amb Stitz tenen mes nivell. Saben córrer, juguen de fora a dintre i tenen bon tir. En definitiva tenen una plantilla molt completa i hem d’estar molt bé en molts fronts», avisava i descrivia l’entrenador d’un Bàsquet Girona que tanca avui una setmana de tres partits.

Davant tindran un Tau Castelló que per dos punts no tenen el mateix balanç de victòries-derrotes a la temporada. Igual que els gironins, van jugar el mateix dimecres on van caure per la mínima (80-79) contra el Palència. Abans de la desfeta soferta, van debutar com a local amb una solvent victòria contra l’Osca (85-62). En aquests dos primers partits, el conjunt dirigit per Toni Ten va comptar amb dos protagonistes pel que fa a la faceta anotadora: l’exterior Calvin Hermansson i l’interior Eric Stutz que van encistellar 45 i 43 punts respectivament. Uns resultats que fugen, però no gaire, dels gironins que arriben amb ple de victòries gràcies als triomfs contra el Juaristi i el Prat. «L’equip està en una dinàmica molt positiva... Hem vist a la pista tots els colors del bàsquet. A Juaristi vam rebre molt pocs punts gràcies a la feina feta a la defensa. En canvi, dimecres va ser un duel molt dur i gràcies als tirs exteriors vam poder enlairar-nos», comentava Jaume Sorolla a la prèvia del partit contra els valencians.