El de Qatar Nasser Al-Attiyah es va imposar en el pròleg de 19 quilòmetres que va donar inici a la 44a edició del Dakar, seguit de l’espanyol Carlos Sainz i el seu innovador Audi híbrid a només 12 segons; mentre que Nani Roma va acabar en setena posició a 49 segons del líder. Laia Sanz va debutar en la categoria de cotxes del Dakar, després d’onze participacions consecutives amb moto, amb un 41è lloc.

Pel que fa a les motos, l’austríac Daniel Sanders va aconseguir la victòria, amb un temps de 55 minuts i 30 segons, superant en un minut al xilè Pablo Quintanilla i en un minut i 55 segons al botswanès Ross Branch.

Pel que fa a la participació gironina, en la categoria de cotxes, el de Vilablareix, Dani Oliveras, copilot d’Orly Terranova, va acabar en desena posició. El calongí Txema Villalobos, copilot d’Isidre Esteve, va finalitzar en 46a posició. A la categoria de prototip lleuger s’hi troben dos gironins: el llambinenc Oriol Vidal, copilot d’Alsaif Saleh, i el llagosterenc Santi Navarro i Marc Solà. Van aconseguir la 8a i 26a posició, respectivament. L’arbucienc Gaël Queralt i el vidrerenc Sergi Brugué van acabar en 17a plaça en categoria SSV; Borja Rodríguez i Pau Navarro en 27a i 32a posició respectivament en camions; mentre que Pedrero, que corre al FN Speed Team llagosterenc va ser 38è en motos.