No hi ha qui aturi l'embranzida dels gironins. El Bàsquet Girona encadena la quarta victòria consecutiva, per primera vegada aquest curs, contra el Mellila (78-71), un rival directe, en un partit corresponent a la jornada 15, ajornat en el seu moment per Covid-19, i en el qual han anat per davant en el marcador en tot moment, tret d'un segon al primer període. A més, els gironins han pogut recuperar Marc Gasol després de 4 partits sense jugar, que ha format part del 5 inicial i ha disputat un total de 7 minuts per precaució.

Els primers segons de joc, les cistelles gironines es resistien a entrar, primer de Josep Franch, després de Vecvagars i també de Jawaro. També ho feien les del Melilla, tot i que acabaven sent els encarregats d'obrir el marcador, amb dos punts a cop de canell de Rakocevic. A partir d'aquest moment, el domini seria pels gironins, marcats per l'encert, fins que un triple dels visitants els posava per davant (14-15), tot i que no per gaire temps. De fet, seria l'únic moment en tot el partit en què els de Melilla es veurien per davant; els gironins no els hi deixarien tornar-ho a fer més. Eric Vila recuperava el lideratge gironí, seguit d'un triple de Sàbat, que els permetia de nou guanyar distàncies. Un ensurt també marcava el primer període, amb un fort cop al nas a Sorolla, que l'obligaria a abandonar la pista, però no li impediria tornar en el segon període i acabar sent un dels màxims anotadors del partit amb un total de 13 punts. Una última cistella de Georgemans posava punt final al primer període amb 23-19.

Els gironins no van badar en el segon període i no van posar-se per darrere en cap moment, amb una bona actuació en defensa i aprofitant les ocasions de recuperació. Una acció per emmarcar de Karamo Jawara, escapant-se dels defensors del Melilla i acabant anotant després d'un gir, marcava el 31-23. Els gironins, tot i tenir al Melilla trepitjant-li els talons contínuament, aconseguia un avantatge màxim de 7 punts i tancaven el segon període amb un parcial de 18/15.

El tercer període li serviria als gironins no només per mantenir-se al capdavant, sinó per ampliar distàncies. Dues cistelles gairebé seguides -amb una cistella rival entremig- de Sorolla, una jugada entre Franch i Kaspars que no acabava entrant, però sí ho feia un triple de Llorca que marcava el 51-45. Un resultat que s'aguantaria fins a una cistella d'Eric Vila quan quedaven prop de 2 minuts per tancar el tercer període i que estaria marcat per un parcial de 9-2, amb un paper destacat d'Eric Vila, que anota 7 dels 9 punts gironins. L'últim quart s'entreveia així com l'oportunitat de rematar la feina feta i els gironins no van deixar als visitants que tornessin a posar-se per davant, fins assolir el resultat final de 78-71.

Els de Jordi Sargatal, que no han pogut comptar amb Maxi Fjellerup, que no estava inscrit en el moment previst per disputar aquest partit, es mantenen així com un coet arran de la victòria a la pista del CB Prat i aproven, amb nota, el quart compromís sobre la pista en dotze dies. Els quatre amb victòria a la butxaca pels gironins, amb i sense Marc Gasol. Un resultat merescut que els permetrà carregar piles durant aquesta setmana per tornar a competir dissabte, a la pista de l'Almansa (19h), vuitè classificat amb un balanç de nou victòries i onze derrotes i amb un partit més disputat que els gironins.