El Barça va empatar la final de la Lliga Endesa de bàsquet en derrotar ahir el Reial Madrid al Palau Blaugrana (71-69) en el segon partit de la sèrie, un duel de màxima igualtat i exigència física que es va decidir a l’últim minut amb dos tirs lliures anotats per Cory Higgins.

Fabien Caseur va fallar el triple que hauria suposat la victòria madridista, en un duel que va certificar la recuperació barcelonista abans que la sèrie es desplaci a la capital espanyola per a la disputa dels propers dos partits.

L’equip blaugrana es va recuperar després d’un mal inici (0-8), va igualar la contesa al descans (43-43) i va acabar el tercer període amb una renda mínima (56-54) davant un lluitador Reial Madrid, que no es va rendir mai i va arribar a igualar un desavantatge de vuit punts a l’últim quart.

Nikola Mirotic, amb 20 dels seus 26 punts a la segona part, va liderar l’atac del Barça, mentre que Yabusele va ser el màxim anotador dels visitants (16). Aquest cop, la batalla pel rebot va quedar empatada a 39.

Els locals, empesos per un públic entregat, van defallir en el pitjor moment, amb vuit llançaments fallats de forma consecutiva, però van resistir a força de defensa. Mirotic i Tavares van mantenir un apassionant duel i el partit va arribar empatat al minut final (69-69).

Higgins, amb dos tirs lliures, va avançar els blaugranes quan faltaven 27,5 segons i, en l’últim sospir, Causeur va fallar el triple que hauria suposat la victòria madridista. La final es trasllada ara a la capital d’Espanya amb un empat, 1-1.