Moviments a l'Uni: Tolo continua i marxa Muhate

La pivot australiana renova el seu lligam un any, mentre que la jugadora madrilenya es desvincula i fitxa per l'Ensino Lugo

Marianna Tolo, després de ser renovada una temporada més amb l'Uni Girona.

Marianna Tolo, després de ser renovada una temporada més amb l'Uni Girona. / Spar Girona

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'activitat als despatxos de l'Spar Girona no s'atura. Dos moviments més han marcat l'inici de la setmana a Fontajau: la renovació per una temporada més de la pivot australiana Marianna Tolo i l'adéu de la madrilenya Cecilia Muhate, que fitxa per l'Ensino Lugo.

«Girona, em quedo. Ens veiem el pròxim curs», ha afirmat Tolo, que defensa una mitjana de 10,6 punts i 4 rebots per partit a l'Eurolliga i 11,7 punts, 4,7 rebots i 15,4 de valoració per partit a la Lliga Femenina Endesa. La seva continuïtat s'afegeix a les darreres operacions tancades per Laia Palau, la directora esportiva, que també s'ha assegurat la continuïtat de Giedre Labuckiene i s'ha fet amb Laura Peña per a la posició de base després de decidir no renovar Laia Flores. A la banqueta també hi ha hagut sacsejada, i de les grosses, amb el canvi de Laura Antoja per Bernat Canut.

Precisament, Palau s'ha pronunciat sobre l'acord per a la renovació de Tolo. «Crec que ha sigut una de les jugadores importants de la passada temporada. És una jugadora amb experiència, que ens aporta aquest saber estar en els partits, capacitat d'intimidació, treball i una gran tècnica de cinc. Segurament, és una renovació que donarà alegries a l'afició».

Muhate, a Lugo

Al mateix temps que s'ha confirmat la decisió d'ampliar el vincle amb l'australiana, l'Ensino Lugo ha anunciat el fitxatge de la madrilenya Cecilia Muhate, que va arribar a Fontajau a finals de març per ajudar a l'equip en el tram final de curs davant l'allau de baixes per lesió. «Estic molt contenta i molt agraïda per l'oportunitat i la confiança. Ja tinc ganes d'arribar i conèixer les meves companyes, l'staff, el cos tècnic, i sobretot a l'afició, que m'han dit que és una passada. Aquest estiu treballaré per estar el millor possible. Ens veiem aviat!», ha dit la jugadora en un vídeo emès a les seves xarxes socials.

Laura Gil fitxa per Perfumerías

Després d'acomiadar-se del Basket Landes francès, la pivot Laura Gil s'incorpora al Perfumerías Avenida, on viurà la seva tercera etapa al club (2010-11 i 2016-20). A França, Gil ha signat una mitjana de 7 punts i 5 rebots en 25 minuts per partit, disputant-te 30. Un reforç de luxe per a les de Salamanca. «Sóc una ferma defensora de la família blava. He tornat a Salamanca per lluitar», assegura Gil.

Fitxatge de renom per Surís

El Jairis del tècnic gironí i ex de l'Spar Girona, Èric Surís, també s'ha reforçat amb una jugadora de qualitat: Aina Ayuso, que ha fet una grandíssima temporada a l'Olympiacos, disputarà el pròxim curs amb l'equip murcià. Surís ja va coincidir amb ella a la selecció.

Subscriu-te per seguir llegint