El circuit català d'esports urbans fa parada a Figueres

Riders de tota la província es reuneixen a l'Skatepark per buscar un bitllet a l'Extreme Barcelona

Participants en la prova d'Skate al circuit Esportcat Extreme d'esports urbans de Figueres

Participants en la prova d'Skate al circuit Esportcat Extreme d'esports urbans de Figueres / CAROL NOGUERO

Roger Illa

L'Skatepark de Figueres va acollir, el passat dissabte 1 de juliol, una de les parades del circuit Esportcat Extreme d'esports urbans. El certamen va incloure tres modalitats esportives: BMXScooter Skate. Els participants van optar a premis econòmics i els guanyadors van aconseguir una plaça per al prestigiós torneig Extreme Barcelona, que se celebrarà al setembre al Parc del Fòrum de Barcelona i que reunirà moltes de les estrelles internacionals de l'esport urbà.

Figueres és un dels punts de Catalunya escollits per a les Urban World Series per acollir aquest classificatori, juntament amb Lleida, Tarragona, Palau-solità i Plegamans i Calafell. Així doncs, el campionat atreu riders d'arreu de la província que venen a provar sort. És el segon any consecutiu que el circuit passa per la capital altempordanesa, després de la seva creació l'any passat.

La prova va tenir lloc a partir de les 10 del matí i es va allargar fins a les 8 de la tarda, dividint-se en tres fases. Primer va ser el torn dels scooters, que van competir de 10 a 12 del migdia. A diferència de les altres disciplines, en la competició d'scooters es requeria estar federat i pagar una taxa d'inscripció. Tal com explica Jack Reed, competidor en aquesta branca, aquest fet va causar una participació més baixa que en les altres modalitats. A partir de les 12 va ser el torn de la competició de BMX i, de 17 a 20 del vespre, es va cloure la jornada amb l'skate.

Els resultats i els guanyadors de les diferents disciplines seran publicats durant aquesta setmana.

El podi en la modalitat d'Skate

El podi en la modalitat d'Skate / CAROL NOGUERO

La consolidació del circuit arreu de Catalunya i a Figueres és la mostra del «creixement exponencial» dels esports urbans i «la identificació dels joves amb aquests». Així ho explica Carol Noguero, periodista especialitzada d'Urban World Series, que dissabte va assistir presencialment al certamen figuerenc. Noguero destaca els valors d'aquest tipus d'esports: «Els riders sempre es donen suport quan guanyen, però sobretot quan perden. Els joves ara poden canviar la pilota de futbol per un scooter, un skate o una BMX». Jack Reed, rider, valora positivament l'organització de l'esdeveniment: «Ho veig bé, ja que a la nostra zona no es tendeix a fer gaires competicions regulades en el camp dels esports urbans».

La periodista explica que aquestes proves classificatòries suposen «un gran repte» per als amants dels esports urbans, gràcies a l'oportunitat d'obtenir una plaça per l'Extreme Barcelona. No obstant això, Noguero reconeix que l'assistència de participants continua sent baixa i es va mantenir en la línia de l'any passat. A l'hora d'explicar aquest fet, els riders posen el focus en la situació de l'Skatepark dins el nucli urbà de Figueres i en les característiques del parc, que dificulten certes disciplines i resulten poc atractives per a la captació de participants.