El Bàsquet Girona renova Èric Vila

El club s'assegura la continuïtat de l'únic gironí de la plantilla per a la temporada 2023/24

Èric Vila bota la pilota en el partit contra el Tenerife a Fontajau.

Èric Vila bota la pilota en el partit contra el Tenerife a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Fontajau continuarà tenint el millor exemple d’orgull gironí jugant al parquet del pavelló. El Bàsquet Girona ha anunciat aquesta tarda la renovació de l’aler-pivot Èric Vila, una de les peces clau del projecte del club presidit per Marc Gasol i un valor afegit a l’equip pel què suposa ser l’únic gironí de la plantilla, per al curs 2023/24. D’aquesta manera, el jugador de Bescanó, de 25 anys, complirà la seva tercera temporada a Fontajau després d’arribar-hi l’estiu de 2021 i convertir-se en un dels protagonistes de l’ascens a l’ACB així com de la permanència.

«Estic molt il·lusionat de seguir al club de la meva ciutat i continuar representant a la gent de Girona al màxim nivell nacional. L’ACB és una categoria molt exigent així que personalment em vull consolidar a la Lliga, ser constant en una competició tan competitiva en la qual he de créixer més encara», ha assegurat Vila després de confirmar-se la seva continuïtat al Bàsquet Girona. L’aler-pivot es troba en plena fase d’estabilització a l’ACB un cop complerta la seva primera temporada a la Lliga a les ordres d’Aíto García Reneses, amb qui va disputar tots els partits de la fase regular (34) amb una mitjana de 16 minuts per encontre i va obtenir onze punts de valoració. El retorn de Girona a l’ACB, però, no va ser l’estrena de Vila a l’elit ja que hi havia debutat amb el Barça quan només tenia 16 anys. Amb els blaugranes, va completar la seva etapa de formació en incorporar-s’hi l’any 2010 procedent del Sant Josep.

«Estic molt content per la pròxima temporada. Segur que no serà fàcil, però amb esforç i constància ho tirarem endavant i gaudirem de molts bons moments a Fontajau com hem viscut en el passat», ha afegit. Enguany, Vila haurà de convèncer al nou tècnic Salva Camps.

A Girona, Vila ha recuperat la seva millor versió tal com buscava després d’una etapa als Estats Units (Texas A&M, Northwest Florida State i UTEP Miners) marcada per les lesions.

La renovació de Vila s’afegeix a la de Jaume Sorolla i a la continuïtat de Quino Colom i Kameron Taylor, ambdós en contracte en vigor per un any més. De moment, l’única cara que hi ha al Bàsquet Girona és la del fitxatge Stefan Dordevic encara que se n’esperen més. La direcció esportiva continua treballant per confeccionar un equip de garanties.