El Barça pateix davant un Barbastro que va lluitar fins a l'extenuació

El Barça eliminaa el Barbastro i passa a vuitens

EFE

El Barça va imposar aquest diumenge la llei del més fort i no es va deixar sorprendre pel Barbastro en un eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei que va superar amb patiment per 2-3 davant un rival que va lluitar fins a l'extenuació.

El conjunt de Xavi Hernández, que va sumar el seu vintè partit sense guanyar per més d'un gol, va arribar previngut a l'enfrontament davant el conjunt d'Osca després que aquest deixés a la cuneta en l'anterior eliminatòria a l'Almeria. Però el Barça no va donar opció a la sorpresa i es va imposar en un partit en el qual uns 6.000 espectadors van gaudir malgrat la derrota.

El Barça, amb un equip d'inici plagat titulars, no va voler donar lloc a la sorpresa i des del principi, com era d'esperar, va dominar al Barbastro, que va haver de treballar a fons per a parar tots els atacs i xuts del rival, que li arribaven per totes les parts de camp.

Al minut 16 Joao Felix va tenir una ocasió clara per a batre a Fábregas, que va buidar. I dos minuts més tard ja va arribar el primer gol del Barça, en una rematada des de prop a càrrec de Fermín, en ple domini barcelonista, que jugava amb precisió i, sobretot, amb molta velocitat.

El Barça va inclinar més el joc ofensiu per la banda dreta, amb Raphinha arribant fins al fons i centrant sense trobar un rematador, ja que el seu davanter centre Ferrán no va trobar espais i situacions fàcils, a més d'estar molt pobladala seva defensa sense deixar buits als rivals.

El Barbastro va haver d'emprar-se amb contundència per a frenar a l'equip català malbaratant molt esforç i solidaritat per a fer incòmode el partit al seu rival i no deixar-los tenir la pilota.

La primera part, amb un 78% de possessió del Barça, va ser un reflex del que va succeir en el camp, amb infinitat de passades en l'àrea local amb la direcció de Frenkie de Jong, però que es van estavellar una vegada i una altra davant els locals, que es van multiplicar per a evitar que rematessin i arribessin amb facilitat fins al seu porter Fábrega.

Després del descans el Barbastro va sortir més contundent i va avançar les seves línies, la qual cosa va fer que deixés uns espais que ràpidament va aprofitar el Barça per a encarrilar ja l'eliminatòria amb el gol de Raphinha en el minut 50 en rematar des de prop a la xarxa de Fábrega.

El Barbastro no va baixar els braços i amb la seva tenaç lluita va trobar el premi del gol en el minut 50 en rematar De Mesa per a donar aire al partit i ficar inquietud a les files barcelonistes. L'equip blaugrana veia com trobaven més resistència de la prevista secundats per un públic que no deixava d'animar als seus jugadors.

El Barça no va saber sentenciar abans el partit davant un crescut Barbastro que es va veure amb possibilitats d'empatar el partit multiplicant esforços, i arribant també a l'àrea visitant amb un cert perill a l'àrea de l'equip català.

Al minut 87 un penal per mà de Crespo va ser aprofitat per Lewandosky per a deixar sentenciat el partit i l'eliminatòria, encara que en temps de descompte un penal a favor del Barbastro va ser transformat per Prat per a retornar l'emoció als aficionats.