Salva Camps: "En cap moment m'he sentit qüestionat"

El tècnic del Bàsquet Girona admet que Juani Marcos i Sergi Martínez estan pràcticament descartats per al transcendental partit de Lugo

Camps donant instruccions als jugadors en un partit a Fontajau

Camps donant instruccions als jugadors en un partit a Fontajau / David Borrat/EFE

Jordi Roura

Jordi Roura

El tècnic del Bàsquet Girona, Salva Camps, ha assegurat aquest matí que "en cap moment m'he sentit qüestionat" tot i la ratxa de sis derrotes seguides que acumula l'equip i que ha provocat ja un canvi en la direcció esportiva, amb la sortida de Jordi Plà i l'ascens al càrrec de Txus Escosa. Segons Camps, "les victòries i les derrotes són circumstancials" i ha dit que de cara al transcendental partit de diumenge a Lugo, un rival directe en la lluita per evitar el descens, "hem d'estar preparats i concentrats per fer el millor partit possible". El Girona va fallar estrepitosament contra el cuer, el Palència, dissabte passat, i cada cop té menys marge d'error. Caure contra el Breogán seria una passa enrere més abans de jugar una altra final contra el Granada. L'equip, a més, afrontarà el partit amb Juani Marcos i Sergi Martínez lesionats i amb "nul·les" opcions de poder reaparèixer a Lugo, segons l'entrenador.

"Hem fet una bona setmana d'entrenaments, ens hem preparat bé, però anem a una pista molt complicada, plena a vessar, a jugar contra un equip que també té molta necessitat", ha subratllat Salva Camps. Sobre l'arribada de reforços, dijous Txus Escosa va dir que el club sempre estava atent al mercat, el tècnic ha dit que "hem d'estar preparats, perquè la plantilla també pateix lesions, com ara, quan hi ha dos jugadors que no tenim". Camps ha explicat que encara no havia pogut tenir una conversa amb profunditat amb Escosa, una vegada fet el canvi a la parcel·la esportiva.

"Això no deixa de ser bàquet. És un esport, un joc i ho fem perquè ens ho passem bé i en gaudim. Hem de ser el màxim de competitius possibles", ha insistit el preparador del Bàsquet Girona abans de recordar que el Breogán "fins dimecres competia pel Top 16 de la Champions League, i s'han reforçat amb jugadors de molt nivell com Sakho, que els acaba d'arribar". A Lugo adverteix que "haurem d'estar preparats per viure un partit dur, on en certs moments potser anirem a baix en el marcador, i hem d'estar preparats per no deixar-nos anar. Tant de bo arribem al final amb opcions de guanyar, perquè voldrà dir que hem fet moltes coses bé".

Tornant a la ratxa de derrotes, el tècnic ha admès que una victòria no només donaria aire a la classificació, sinó que també ajudaria en l'aspecte anímic i mental: "els triomfs sempre fan que el cap funcioni millor. Guanyar segur que ens ajuda anímicament".

Èric Vila

A la roda de premsa d'aquest matí a Fontajau també hi ha comparegut Èric Vila. L'únic gironí de la plantilla ha assegurat que aquesta setmana ha assumit els galons de jugador local i ha treballat per "unir" més la plantilla en aquests moments difícils, secundat per altres jugadors com Quino Colom, Jaume Sorolla i Maxi Fjellerup que porten més anys al club. "L'equip entén la situació en la qual estem. Aquesta setmana ens hem centrat més a recuperar-nos emocionalment. Hem parlat i ens hem comunicat, hem estat centrats en això. Hem de recuperar la dinàmica de joc de principi de temporada. Ara és quan més units hem d'estar, en els moments difícils". Entre altres activitats aquesta setmana la plantilla ha fet un dinar de germanor a Fontajau i va anar a jugar una partida de bitlles.

Vila, amb tot, ha volgut enviar un missatge d'optimisme: "no estem en una situació dramàtica, queden molts partits. Ara hem d'estar centrats a guanyar partits per assegurar la permanència, però si encara fem les coses bé podrem mirar a dalt i somiar amb fites superiors com el play-off".