Fart d'emportar-se barrets mexicans, toros de peluix i nines de sevillanes? Per posar-hi remei, a Lloret de Mar ja han posat a la venda els primers souvenirs propis del municipi, que són artesans, personalitzats i totalment vinculats a la vila. El seu punt principal de venda és la botiga del Museu del Mar, on es poden trobar des de la Festa de Santa Cristina.

Entre els records hi ha punts de llibre, mocadors de seda, ventalls, clauers, i penjolls de disseny contemporani i modern que recorden indrets representatius de la vila, com la dona marinera, les restes arqueològiques dels pobles ibèrics, els Jardins de Santa Clotilde o l'ermita de Santa Cristina.

Més de 20 productes venuts

Durant aquests primers dies ja s'han venut 23 productes (que es troben exposats a les vitrines), entre els quals destaquen un ventall de seda amb imatges dels jardins, dos mocadors de seda (un amb imatges del baptisteri i un altre amb figures dels Jardins), una corbata de seda amb imatges de S'Amorra, amorra; una almorratxa i un penjoll amb motius ibers amb cordill de seda. Fins ara, però, el "producte estrella" ha estat el punt de llibre amb diferents imatges de Lloret pintades a mà i que es ven al preu de 3,7 euros. Els compradors han estat principalment de nacionalitat espanyola i de mitjana edat.

En aquesta primera fase, s'han volgut dotar els espais de venda al públic d'equipaments municipals amb uns objectes de record vinculats al territori i a la seva història.

Posteriorment, en una segona fase, està previst ampliar la venda d'aquests productes als establiments privats que ho sol·licitin.