El monestir de Santa Maria de Cervià de Ter acull aquesta nit l'actuació d'un dels pianistes més excepcionals del panorama musical europeu, Ignasi Cambra.

En el marc del tercer festival de Música de Cervià de Ter que organitzen els Amics de Cervià Antic en col·laboració amb Ibercamera, el jove pianista nascut a Barcelona l'any 1989 desgranarà un programa que inclou peces de la Suite francesa número 4 en mi bemoll major de Bach, la Sonata en la major de Beethoven, el Klavierstucke de Brahms i la Polonaise-Fantasie en la bemoll major de Chopin.

Cambra, que és invident de naixement, serà ben aviat al Festival de Sant Sebastià amb l'Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

I és que el rus Valeri Gergiev, un dels millors directors d'orquestra del món en actiu, va veure tocar el català l'any passat i des de llavors ha decidit que acompanyi la formació del teatre de Sant Petersburg en alguns dels seus concerts arreu del món.

El concert, que començarà a dos quarts de deu del vespre, té un preu de deu euros. A l'entreacte se servirà una copa de cava o de cervesa Inèdit mentre se sortegen dos abonaments per a la temporada 2014 de clàssica de l'Auditori de Girona.

El Festival de Música de Cervià de Ter, que es va obrir dissabte 20 de juliol amb el Quartet Gerhard, completarà la seva programació dissabte vinent, 3 d'agost, amb el concert del Trio Kandinsky.

Aquesta formació, que destaca per la força comunicativa que prenen els seus recitals, interpretarà el Trio en fa menor de Dvorak i també el Trio en sol menor de Schumann.

Un entorn únic

El Festival de Música de Cervià de Ter, que va néixer l'any 2011, té com a objectiu promoure actuacions de primer nivell i a un preu assequible en un dels tresors més ben guardats de l'art romànic català, el monestir de Santa Maria.

El certamen aprofita la bellesa i les prestacions acústiques de l'església del conjunt monàstic, queaquest any celebra el 960è aniversari de la seva fundació pels senyors del castell de Cervià, l'any 1053.