Les comarques gironines acolliran aquest estiu uns 43.500 infants i joves i prop de 6.460 monitors i directors de lleure que participaran en unes 1.160 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut.

Les activitats majoritàries seran els casals de vacances, ja que se n'han organitzat 370 a tota la demarcació. A continuació hi ha les colònies (325), acampades (255), rutes (180) i els camps de treball (30). Pel que fa al lloc de realització, l'Alt Empordà serà la comarca amb més activitats (225), seguida del Ripollès (198), la Garrotxa (164), el Baix Empordà (157), la Selva (117), el Gironès (116), la Cerdanya (108) i el Pla de l'Estany (77).

Aquestes són les dades que va donar a conèixer ahir al matí el director general de Joventut, Toni Reig, durant la visita a les estades de teatre de L'estiu és teu!, organitzades pel departament de Benestar Social i Família. Aquestes estades acullen a un total de 133 nois i noies d'entre 8 i 16 anys durant tot l'estiu a Girona. En el torn actual, del 20 al 27 de juliol, hi ha 28 participants. L'activitat es duu a terme a l'escola de teatre El Galliner, on els joves aprenen les tècniques del teatre amb monitors especialitzats: des de la potenciació de la creativitat fins a expressió corporal i imaginació de l'art escènic.

Els participants s'allotgen a l'alberg Cerverí de Girona, i fan altres activitats complementàries com ara una visita al Teatre Municipal, l'assistència a una obra de teatre, una excursió a Banyoles, activitats de piscina i jocs d'educació en el lleure a la ciutat de Girona.

Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa L'estiu és teu!. Es tracta d'estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d'Albergs Socials de Catalunya en les modalitats d'idiomes, multiesporives, enginy, teatre, combinades d'idiomes, música i esportives. Concretament, s'han ofert places per a 4.142 infants i joves de 5 a 17 anys a vuit dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques gironines. Els albergs gironins tenen una gran demanda, ja que concentraran aproximadament el 40% del total de participants catalans de L'estiu és teu!.

D'altra banda, les comarques gironines acolliran divuit camps de treball, organitzats per la Direcció General de Joventut a través de diferents entitats i fundacions. D'aquests, dotze són per a joves catalans, un per a joves catalans i de la resta de comunitats autònomes i cinc més per a joves catalans i de la resta del món. Enguany hi ha set camps nous, que tindran lloc a Girona, Banyoles, La Jonquera, Olot, Palamós, Riudarenes, Sant Joan de les Abadesses i Salt.

Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats d'estiu ha estat el de juliol (54% l'any 2012), seguit del de juny (33%), el d'agost (10%) i el de setembre (3%). Per quinzenes, la més concorreguda l'estiu passat va ser la primera de juliol (1.285 activitats), seguida de la segona quinzena de juny (1.284), la segona de juliol (858), la primera d'agost (298), la segona d'agost (124), la primera de setembre (108), la primera de juny (20) i la segona de setembre (1).