L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro està impulsant aquest estiu un servei de mediació a les zones d'oci nocturn, amb l'objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixin a la via pública i als locals d'oci. La voluntat és millorar el civisme i la convivència.

L'acció es vehicularà a través de quatre mediadors professionals, que desenvoluparan la seva tasca entre les nou de vespre i les cinc de la matinada de dijous a diumenge -juliol i agost- o els caps de setmana -juny i setembre-. El servei ja funciona des de juny, i en aquesta primera fase han analitzat la situació. Així, s'han marcat quatre punts d'interès per a la seva actuació: avinguda cenral, carrer Església, passeig Marítim i Parc d'Aro.

Segons s'ha pogut detectar, la majoria de conflictes es produeixen a l'exterior dels locals, i de camí cap a casa. El servei vol oferir solucions puntuals i alhora plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la Poicia Local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per tal de sumar esforços i tenir millors resultats. Tot i això, la policia local mantindrà la capacitat de posar sancions quan sigui necessari.