Blanes acollirà aquest cap de setmana el tercer Torneig de Futbol Platja, que cada any atreu una major quantitat de participants i espectadors. Segons expliquen des de l'Ajuntament, es tracta d'un esdeveniment que cada any genera més expectació i que ha acabat portant al voltant del terreny de joc, sobre la sorra, i sobretot al passeig de mar, des d'on es pot seguir amb comoditat, una gran quantitat de públic que s'encomana del bon ambient que presideix el torneig. En aquest sentit, l'any passat es calcula que més de 3.000 espectadors s'hi van acostar per veure de prop l'evolució de la competició.

Organitzat per Club Futbol Atlètic amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol, l'Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona, la competició s'allotjarà a la platja central de la vila -a l'alçada del Monument a la Sardana- durant tot el cap de setmana, dissabte i diumenge, a partir de les 9 del matí i fins a quarts de 10 de la nit. El torneig s'enceta amb una fase inicial de lligueta que es jugarà avui.

Un cop superats els primers enfrontaments, es classificaran 16 equips. Demà es disputarà la fase final, on els que hi hagin accedit lluitaran per arribar a la gran final que es jugarà diumenge a partir de les 7 de la tarda. Serà llavors quan es dirimirà el campió e la competició, que obtindrà el seu respectiu trofeu, així com 650 € de premi i obsequis; mentre que el sots-campió té com a premi un trofeu, 220 € i obsequis.

L'any passat es va proclamar vencedor l'equip del Nou Montecarlo, que va derrotar el Crowley's Irish Pub per 5 gols a 4. Enguany participen en la competició un total de 20 equips amb més de 300 esportistes. Majoritàriament provenen de Blanes, però també n'hi ha de Tordera, Malgrat, Palafolls, Vidreres, Hostalric i Barcelona, entre d'altres localitats.

Dijous al vespre es va fer el sorteig per establir els enfrontaments. Com en les dues anteriors edicions, també hi haurà premis a través dels concursos de xilenes i faltes, millor jugador/a, màxim golejador, millor porter, etc.