Per a molts Joan Dausà només és l'autor de la cançó Jo mai mai. Però no per al públic que divendres a la nit va tenir la sort de ser a l'Escala, on el cantautor va demostrar, amb humilitat i bon humor, que és un artistàs de cap a peus. I que el seu talent va molt més enllà d'aquell tema que fa més de cinc anys el va culminar a l'èxit. Molt més enllà.

Acompanyat del seu piano i vestint l'uniforme dels cantants d'havaneres, Dausà va iniciar el concert a l'escenari del Mar d'en Manassa amb el tema Quan tothom dorm. I no va caldre res més que la seva veu, per posar-se els espectadors a la butxaca. Però ell va seguir oferint més i més. «Els guiris dels balcons es pensen que canto havaneres» va dir el cantautor tot saludant el públic indiscret que escoltava el concert des de les terrasses. I els que eren amb vaixells al mar també es van fer notar a crits iniciant així un diàleg surrealista a tres bandes que s'allargaria tota la vetllada.

Amb temes com Reis del Món, m'hauria agradat, Martina o Més enllà, el públic es va anar animant taral·lejant les lletres cada vegada amb més intensitat. I Dausà, sabedor de la importància de cuidar els seus admiradors, els va cedir encantat el protagonisme tot convidant-los a cantar més alt i a pujar a l'escenari com en el cas de l'Iscra, una espectadora que es va atrevir a acompanyar el cantautor en el tema Que plogui. O fins i tot fent baixar d'un dels balcons un dels seus amics de l'Escala -en Gabi- per cantar, entre conya i conya, La Gavina de Marina Rossell, mentre el públic aixecava els mòbils a manera d'encenedor -en Gabi, una llanterna.

No van faltar tampoc moments més emotius quan Dausà va cantar El viento, el tiempo de Luis Eduardo Aute, a qui va substituir l'estiu passat a Cadaqués després que el cantautor filipí patís un infart. O quan va entonar amb una sensibilitat exquisida i mirant el mediterrani, Com plora el mar, la cançó que va compondre per la campanya «Casa Nostra, Casa Vostra». «Aquest tema pretén seguir generant debat i seguir removent consciències» va precisar el cantant entre sonors aplaudiments.

Que no s'acabi mai, Que siguis avui, Truca'm, El senyor Sommer i l'ós polar, fins i tot un tall del clàssic de Sau Boig per tu, van culminar una nit de riures, complicitats i promeses. I és que Dausà, recordant que no està de gira i que el de l'Escala era l'únic concert que feia aquest estiu a la Costa Brava, va anunciar tenir quatre temes nous. «Potser l'any que ve sí, que es