17 de agost de 2018
17.08.2018

El dia que Peralada va ser una pista de ball

La mítica banda «disco» Kool & The Gang, que fa ja mig segle que és sobre els escenaris, va oferir una intensa actuació dimecres al vespre al Festival de Peralada. En acabar amb «Celebration» el públic els va regalar una ovació de cinc minuts amb els deu components del grup acomiadant-se damunt de l'escenari

17.08.2018 | 01:14
El dia que Peralada va ser una pista de ball

Un grup excepcional es mereixia una nit excepcional. I així va ser. Durant una hora i mitja, l´Auditori del Castell de Peralada es va transportar a les millors pistes de ball de les discoteques dels anys 70 i 80. Els culpables: els reis del soul i el funk i de la música disco, els Kool & the Gang, la mítica formació novaiorquesa amb 50 anys de recorregut musical i que s´ha anant adaptant al pas dels temps. Evidentment queden pocs músics originals i les veus s´han anat adaptant, però al capdavant encara hi figura Robert Kool Bell. La veu principal de Shawn McQuiller, acompanyat també per Walter Anderson, han ­actualitzat el so original i la formació de Nova Jersey continua sonant com 30 o 40 anys enrere, quan la música disco s´imposava a totes les pistes de ball.
Damunt de l´escenari, el ritme de ball funky és continuat i això es va transmetre ràpidament a la platea. Menció especial mereix l´apartat de vent, amb Michael Ray a la trompeta, Jermaine Bryson al trombó i Louis Van Taylor al saxo. Kool & the Gang van interpretar durant noranta minuts els seus èxits més celebrats i que els han portat a vendre més de 70 milions de discos a tot el món.

Ànims encesos amb «Fresh»
La segona cançó, Fresh, en lloc de calmar els ànims va provocar un efecte contrari i la platea ja es va encendre ràpidament. La mítica declaració d´amor de Johana va donar pas després a un repàs dels temes dels anys 70 amb Open Sesame i Funky Stuff. A partir de la lenta i romàntica Cherish, la màquina de tren es va posar en plena marxa a tota velocitat de soul i funky sense parar fins al final.
Encadenant Let´s Go Dancing, Ladies Night i Sexy es va arribar a la traca final amb tot el públic ja sense ocupar les seves cadires amb les versions més llargues de Get Down On It i Celebration.
Aquesta última, una autèntica celebració que el públic va saber correspondre amb una ovació de cinc minuts amb els deu components de Kool & the Gang acomiadant-se damunt de l´escenari i rebent tovalloles per part del seu equip, sinònim de la seva entrega.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook