La cantautora nord-americana Joan Baez, que actua aquesta nit al Festival de la Porta Ferrada, va visitar ahir l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric acompanyada Bill Shipsey, advocat i fundador d'Art for Amnesty. Després de la visita va afirmar que dona suport al moviment independentista de Catalunya. «Espero que tothom que ho està seguint entengui que és l'única manera intel·ligent d'enfocar-ho», va afirmar. De fet, Baez ja havia donat en diverses ocasions suport als presos independentistes. La cantant va explicar que sempre ha fet costat a moviments no violents a tot arreu tota la seva vida i «el moviment català», va dir, «és molt important i interessant». Precisament, entre les coses que volia fer durant la seva estada a Catalunya era aquesta visita a «una persona que està pagant el preu pel què ha fet».

La cantant va assenyalar que hi havia hagut una sessió de ràdio a la presó amb gent donant suport als presos. En aquest context, va explicar que Forcadell estava asseguda al seu costat. «Quan estàs allí és difícil tenir convidats perquè aquests se n'han d'anar i m'ha semblat que era una dona forta però amb tristesa perquè la seva família només la pot visitar un dia a la setmana durant una hora o dos dies mitja hora», va indicar.

Baez va actuar dijous al Festival Jardins de Terramar en la seva gira de comiat Fare Thee Well... Tour i s'acomiadarà avui del públic català al festival de la Porta Ferrada.