El milionari rus Roman Abramovich, propietari del club de futbol londinenc Chelsea, ha instal·lat un làser al seu nou iot, el més car i gran del món, per impedir que els "paparazzi" prenguin fotos d'ell i els seus convidats a bord.

Segons informa avui "The Sunday Times", Abramovich ha dotat a l'Eclipse, un iot de gairebé 170 metres d'eslora que costa 724 milions de lliures (818 milions d'euros), amb nova tecnologia capaç de bloquejar qualsevol càmera digital pròxima al vaixell.

L'escut "antipaparazzi" es basa en un làser d'infrarojos que detecta els sensors de llum electrònics de les càmeres digitals, en les que provoca una distorsió que fa que la foto surti borrosa.

Amb aquest artefacte, l'oligarca, de 42 anys, vol evitar que els fotògrafs captin imatges seves o de la seva parella, la dissenyadora russa Daria Zukhova, de 28 anys, durant unes vacances en alguna illa paradisíaca del món.

Tot i així, l'oligarca podria tenir dificultats per salvaguardar completament la seva intimitat, ja que el làser no detecta les càmares analògiques.

L'"Eclipsi", el cost del qual s'ha triplicat des que es va encarregar fa tres anys, es lliurarà el pròxim desembre i engrandirà la flota de tres iots que té Abramovich.

Equipat també amb un sistema de detecció de míssils com a protecció davant de pirates i terroristes, el "superiot", amb capacitat per a una tripulació de seixanta persones, superarà al iot de l'emir de Dubai, considerat el més gran del món.

El propietari del Chelsea ja posseeix el major avió privat del planeta, un Boeing 767 batejat com a "The bandit" ("El bandit").