20 de abril de 2018
20.04.2018

Morir podria ser una opció per els humans, a partir del 2045

La possibilitat de rejovenir i la cura del càncer estan molt a prop, segons dos enginyers

20.04.2018 | 09:46

La mort serà opcional l'any 2045 i l'envelliment una malaltia curable, segons van assegurar ahir l'enginyer José Luis Cordeiro i el cofundador del sistema operatiu Symbian, David Wood, durant la presentació a Barcelona del seu nou llibre, La muerte de la muerte (Edicions Deusto).

Els dos enginyers defensen la possibilitat científica de la immortalitat i el rejoveniment i asseguren que en les pròximes dècades els humans «morirem a causa d'accidents, però mai de manera natural», pel que consideren molt important que «es declari l'envelliment com una malaltia» i poder així investigar també des de la via pública.

El matemàtic de Cambridge David Wood va explicar durant la presentació, celebrada al Círculo Ecuestre de Barcelona, que això serà possible gràcies a diverses tècniques tecnològiques, en les quals la nanotecnologia té una gran importància.

Així, segons Wood, ho farà possible l'edició genètica per convertir els gens dolents en sans, la medicina regenerativa, l'eliminació de les cèl·lules mortes del cos, els tractaments amb cèl·lules mare, la reparació de les cèl·lules danyades i la impressió d'òrgans en 3D.

El principal objectiu és «curar l'envelliment: revertir-lo i rejovenir», va explicar l'enginyer de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, José Luis Cordeiro, qui ja ha deixat clar que ell no pensa morir, i que, a més, en 30 anys «serà més jove que avui».

Wood i Cordeiro, aquest últim veneçolà de pares espanyols, van argumentar que en deu anys les malalties com el càncer tindran cura, i van al·legar que companyies com Google «estan entrant en el camp de la medicina perquè s'han adonat que curar l'envelliment és possible».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema