La família del DJ suec Avicii, que va ser trobat mort divendres passat a Oman, va dir aquest dijous que l'artista, una de les grans estrelles mundials de la música electrònica, ja no tenia "forces" per lluitar i només buscava la "pau".

"Va lluitar realment amb pensaments sobre el sentit de les coses, la vida, la felicitat. Ara ja no tenia forces, volia trobar la pau", va assenyalar en un comunicat la família, que dies enrere havia agraït públicament el suport rebut després de la seva mort.

Tim 'Avicii' Bergling era "un cercador", un ànima artística "fràgil" interessat en les qüestions existencials, un perfeccionista que treballava dur "a un ritme que li va portar a tenir moltíssim estrès", assegura la seva família.

Una declaració que apunta al suïcidi, segons han interpretat alguns mitjans, sense que la família ho hagi confirmat.

Després d'anunciar al març de 2016 la seva retirada temporal dels escenaris, el DJ suec va intentar buscar "un equilibri" en la seva vida per fer "el que més volia: música".

"Tim no estava fet per la maquinaria en la qual estava ficat, era un noi tendre que estimava als seus seguidors però evitava els focus", assegura el comunicat, que afegeix que el músic serà volgut i trobat a faltar "per sempre".

La inesperada mort de Avicii als 28 anys en un complex hoteler ha generat nombrosos missatges de pesar de seguidors i estrelles de la música.

Milers de persones van ballar dissabte passat al són de la seva música a la cèntrica plaça Sergel i les campanes de l'església del seu antic barri de Östermalm (Estocolm) van repicar fa dos dies les notes de 'Wake em up', un dels seus grans èxits.

Nascut a Estocolm el 8 de setembre de 1989, Avicii va aconseguir rellevància mundial com a DJ i productor de música electrònica gràcies a la seva cançó 'Levels', que en 2011 es va convertir en un enorme èxit.

La trajectòria de Avicii inclou altres temes molt populars com 'Wake em up' i 'Hey Brother' i discos com 'True' (2013) o 'Stories' (2015).

El DJ suec, que va actuar en festivals de tot el món, va ser molt conegut per col·laborar amb grans artistes com Coldplay en 'A Sky Full of Stars', David Guetta en 'Sunshine', Lenny Kravitz en 'Superlove', Robbie Williams en 'The Days' o Rita Ora en 'Lonely Together'.

L'any 2014 va firmar 'Donar um Jeito (We Will Find a Way)', l'himne oficial del Mundial de Futbol celebrat a Brasil, al costat de Carlos Santana, Wyclef Jean i Alexandre Pires.

En un documental emès l'any passat va admetre haver sofert problemes de salut durant anys, en part pel consum elevat d'alcohol, i haver patit atacs d'ansietat