04 de maig de 2018
04.05.2018

El Pati Cultural posa a escena el «Rèquiem» de Mozart i els «Sonets» de Shakespeare

La programació de la Diputació de Girona de Temps de Flors fa un gran salt i esdevé una mostra de les institucions que fan producció artística

04.05.2018 | 10:07
Els responsables del cicle escènic presenten la programació.

El Rèquiem de Mozart ofert pel Quartet de Corda de la Giorquestra, una nova lectura en clau contemporània dels Sonets de Shakespeare, l'escriptor insuperat, a càrrec del Cor de Teatre Joves de Banyoles; algunes de les cançons de Càntut, l'espectacle que vol preservar la música de tradició oral, interpretades pel grup Germà Negre, o una tragèdia grega de Sòfocles posada al dia per alumnes de l'Escola de Teatre El Galliner.

Són quatre de les deu llamineres propostes que el Pati Cultural de la Diputació de Girona oferirà coincidint amb Temps de Flors en aquest any del gran salt endavant d'una programació que té per escenari el pati de l'edifici noble de la Diputació i que, a partir d'ara, vol esdevenir una mostra de la producció artística dels centres i institucions que tenen vinculació amb la institució.

El diputat Albert Piñeira i Marta Pi, del servei de Cooperació Cultural, van presentar ahir una programació que tindrà lloc cada dia, del 12 al 20 de maig, al claustre de la Diputació, sempre amb entrada gratuïta, i que inclourà concerts i obres de teatre i dansa a càrrec de grups seleccionats expressament per a l'ocasió.

A més dels espectacles esmentats, hi haurà les actuacions de la violinista Mariona Camats, acompanyada de la pianista Yoko Suzuky, amb un programa de Beethoven i Schumann, entre altres compositors, que obriran el cicle el 12 de maig, en l'únic espectacle a càrrec d'una institució que no és de les comarques gironines: la Fundació Pau Casals.

El diumenge dia 13 hi haurà l'Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona (12 h) i el Cor Vivace i Cor Allegro (19 h), dues formacions nascudes de l'activitat dels alumnes de l'escola de música de la Diputació de Girona. El diumenge hi haurà, doncs, dos espectacles en un sol dia.

Un dels fruits del projecte pedagògic del Black Music Festival és el Black Music Combo, que actuarà el dia 16 per oferir música soul i funk fruit de la col·laboració entre el festival i la Casa de Música de les comarques gironines.

L'Escola de Música Moderna de Girona serà present al Pati Cultural el dia 18 amb l'espectacle Pessics de Broadway, on es posa l'accent en fragments de musicals a càrrec d'alumnes amb l'acompanyament al piano de Santi Escura.

La dansa arribarà de la mà de la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà el dia 19 de maig.

Enguany, a més, es podrà veure durant els concerts l'exposició Incisions, de Domènec Fita, que completarà els espectacles amb algunes de les obres més abstractes de l'artista.

Albert Piñeira va destacar que el Pati Cultural és un tast dels projectes culturals estratègics de les comarques gironines en què la institució col·labora «des d'una visió multidisciplinària i oberta a tot el territori».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook