El Bòlit_Pou Rodó acollirà avui (18.30 h) la inauguració de l'exposició Denys Blacker. Mapes efímers. Complicitats i sincroniesL'estrena inclou un programa de performances a càrrec del col·lectiu Corpologia.

La mostra es podrà veure fins al 2 de setembre als espais Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau i, en el marc de l'acte de clausura, es durà a terme una altra performance oberta al públic a càrrec del grup Ocells al Cap.

El Bòlit ha informat que, «segons les categories de l'art contemporani», Denys Blacker quedaria acotada com a «artista versàtil i multidisciplinària amb un itinerari creatiu que s'expressa a través del dibuix, l'escultura, la ceràmica, la costura, la llum, el so i la performance».

Tot i que l'artista transita entre totes aquestes disciplines, en la seva pràctica creativa deixen de ser llenguatges per esdevenir processos d'experiència.

Nascuda a Londres i resident actualment a les comarques gironines, Blacker és un «referent imprescindible» per la configuració d'un mapa nacional i internacional de l'art d'acció a Europa. Actualment és membre dels grups The Wolf in the Winter i Ocells al Cap.

Escola Municipal d'Art

D'altra banda, l'Escola Municipal d'Art de Girona (EMA) és la protagonista de les activitats d'aquesta setmana de Temps d'Art amb dues activitats dedicades a la pintura. Ahir, el pintor i professor de dibuix clàssic Vicenç Huedo va fer una classe magistral al bell mig del parc de la Devesa. Avui (10 h) sortiran a pintar a Sant Martí d'Empúries sota la direcció de Jordi Armengol i Manel Bayo.